La investigació del sabotatge a Pal estreny el cercle sobre un treballador acomiadat fa dos anys

La policia hauria anat discriminant entre mitja dotzena d’antics empleats de l’estació fins a centrar-se en un de concret sobre el qual, però, no té cap prova incriminatòria

Proves de càrrega al telecadira la Serra II, un dels afectats pel sabotatge i ja donat per reparat.
Proves de càrrega al telecadira la Serra II, un dels afectats pel sabotatge i ja donat per reparat.
La investigació policial per intentar aclarir el sabotatge que va patir fa dues setmanes l’estació de Pal hauria quedat centrada, hores d’ara, en un treballador del camp de neu que va ser acomiadat fa un parell de temporades. Els agents que treballen per intentar resoldre el cas estan analitzant dades i més dades, gravacions i llistats de personal que hagi pogut tenir algun conflicte obert amb l’empresa. La discriminació d’informació hauria permès identificar un sospitós, sobre el qual, però, no es té ni una prova que l’incrimini en el tall del cablejat de dos telecadires i un teleesquí. Oficialment, la policia admet que l’operació per intentar resoldre el cas continua oberta i se segueixen diverses línies d’investigació.

El creuament de dades, en un primer moment, hauria portat els investigadors a deixar el llistat de possibles sospitosos en, aproximadament, mitja dotzena de persones. D’aquestes, el cribratge següent hauria dut a centrar-se en una de sola, un extreballador que va sortir de males maneres d’EMAP i que, fins i tot, hauria deixat anar al seu dia algunes advertències, fet que ara l’involucra d’una forma més clara que d’altres amb el sabotatge. No obstant, les fonts consultades han destacat que no hi ha cap element incriminatori respecte dels fets corroborats als ginys la Serra II, el Cubil i el teleesquí número 6.

Des del primer moment la possibilitat que el sabotejador o sabotejadors fos un antic treballador de l’estació està sobre la taula. I l’autor material dels seccionaments al cables no podria ser una persona qualsevol, ha de ser algú que entengui de ginys i de cablejat, fet que també hauria contribuït, facilitat, a reduir el llistat d’hipotètics sospitosos. Que hi hagi una persona que estigui sota el focus de la investigació no vol dir, ni molt menys, que aquesta estigui tancada ni tan sols a punt de tancar-se. Els agents que estan implicats en la investigació continuen treballant amb certa intensitat, amb molt d’hermetisme dins mateix de la institució conscients que estan davant d’un cas delicat.

També continuen treballant els tècnics i operaris de manteniment de l’estació per acabar de posar en marxa tota la maquinària del domini. Pal-Arinsal ja ha donat per reparat el cablejat del teleesquí i del telecadira de la Serra II. I estan esperant que acabi la fabricació del cable necessari per resoldre la incidència soferta al telecadira del Cubil. El fil s’està fabricant expressament a Suïssa. En xifres rodones, l’empresa comunal que gestiona les pistes de Pal i Arinsal, calcula que el dany causat pels desperfectes ocasionats voltaria els 100.000 euros.

Comentaris

Trending