La Generalitat celebra l’oferiment del Govern de participar en l’organització d’unes Olimpíades al Pirineu

La consellera de Presidència afirma a la Seu que s’ha d’estudiar com incorporar Andorra a la candidatura i aprofitar per potenciar el territori

La consellera Elsa Artadi i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.
La consellera Elsa Artadi i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.
La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, ha acollit positivament que el Govern d’Andorra hagi expressat la seva disposició a participar en l’organització d’uns Jocs Olímpics d’Hivern i integrar-se d’aquesta manera a la candidatura Barcelona-Pirineus. Artadi, que ha visitat la Seu, ha recordat l’oferiment del Principat i, també, la normativa establerta pel Comitè Olímpic Internacional, que permet que unes Olimpíades es promogui entre més d’un país.

La consellera ha afirmat que “si hi ha complementarietats que puguem utilitzar i puguin unir els dos territoris seran benvingudes”. De fet, durant la trobada amb la ministra d’Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat, Jordi Beal, el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ja va mostrar la disponibilitat catalana a acollir l’oferiment andorrà. 

El Principat voldria ser l’escenari de les proves d’esquí. I, alhora, vol treure rendibilitat i amortitzar una infraestructura com la plataforma de Soldeu, que ha servit per ampliar l’arribada de la pista de l’Avet, una de les pistes que té les condicions, com quedarà clar el mes que ve, per acollir competicions d’altíssim nivell.

Artadi, sobre la possibilitat d’una organització conjunta entre Andorra i Catalunya, ha afirmat que “s’ha d’estudiar totes les característiques i veure com es poden adaptar als requeriments olímpics”. La consellera ha destacat que “s’ha de potenciar aquest territori. Ho tenim desaprofitat. Els Jocs han de servir de catalitzador”.

Comentaris

Trending