La frontera del Pas de la Casa, sota control policial permanent

L’arribada de 33 nous agents -dels quals, només cinc places són realment de nova creació- dotarà el cos de més recursos per reforçar la lluita contra el contraban o els delictes tecnològics

Imatge de grup dels nous agents amb els directors del cos i el cap de Govern, el ministre i la secretària d\'Estat.
Imatge de grup dels nous agents amb els directors del cos i el cap de Govern, el ministre i la secretària d\'Estat.
La policia controlarà la frontera del Pas de la Casa 24 hores el dia. Aquesta és una de les millores que possibilitarà la incorporació al cos dels agents de la darrera promoció, la més nombrosa de la història. Els 33 uniformats que s’han estat formant els darrers mesos han pres possessió del càrrec formalment aquest dimarts i de seguida començaran a patrullar pel carrer. Trepitjar el terreny és la millor forma per acabar de configurar la preparació. Després ja s’aniran especialitzant.

L’arribada d’aquests nous agents permetrà oxigenar el cos i facilitarà que altres policies molt més experimentats siguin recol·locats en departaments o unitats més estratègiques o a les quals se’ls vol dotar de més mitjans. El contraban, els delictes tecnològics i el blanqueig són les tres grans àrees delictuals el combat de les quals es vol reforçar amb la reubicació d’agents. N’arriben 33. Però, realment, només cinc places són de nova creació. La resta agafaran les vacants deixades per les múltiples jubilacions hagudes al cos com a conseqüència de les reformes legislatives que s’han fet.

La promoció policíaca més àmplia de la història del cos celebra un llarguíssim acte de jurament presidit pel cap de Govern i el ministre d’Interior

De fet, actualment hi ha en marxa una nova convocatòria que ha de permetre dotar la policia de tretze integrants més. En aquesta ocasió seran deu els llocs creats de nou. Fins divendres de la setmana que ve es poden presentar candidats. El procés no clourà fins l’any que ve, quan els candidats que superin les proves corresponents no prenguin possessió dels seus càrrecs. Abans que això succeeixi, ja s’haurà valorat si és necessari posar en marxa una altra promoció. Però d’aquí a allí encara falten mesos abans no es prengui cap decisió.

La cerimònia de jurament dels nous agents, presidida pel cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Interior, Xavier Espot, s’ha fet a la sala d’actes del Prat del Roure i ha estat llarguíssima. De fet, no podia ser d’una altra manera havent de passar un per un els 33 nou agents a fer el jurament preceptiu. Allí, tant Martí com Espot han destacat l'important valor que té la seguretat ciutadana al país, i el compromís del Govern per mantenir-la.

Actualment hi ha en marxa una nova convocatòria per cobrir tretze places i no es descarta que se’n pugui activar una altra l’any que ve

Una de les assignatures que s’imposa l’executiu, sense dubte imposada per les pressions franceses, és el combat del contraban de tabac, sobretot pel cantó francès. D’aquí que se celebri el fet de poder disposar ara de prou efectius com per poder tenir controlada la frontera del Pas de la Casa de forma permanent les 24 hores del dia. També s’ha creat una unitat antifrau amb cinc integrants fins ara provisionals que amb l’arribada dels nous companys ja podran dedicar-se íntegrament a aquesta tasca.

La lluita per resoldre els delictes tecnològics o el combat del blanqueig de capitals ara per exemple que amb la futura posada en marxa del casino i pot haver més temptacions són altres de les qüestions que es volen reforçar. I això sense descomptar, per exemple, que la nova seu de la Justícia demandarà d’una major seguretat o que els esdeveniments lúdicoesportius que com més va més sovintegen al país i reuneixen una bona quantitat de persones també requereixen controls i seguretat. Un altre aspecte que preocupa i molt és l’increment de la violència domèstica i la de gènere.

Etiquetes

Comentaris

Trending