La fiscalia perd un altre pilar: el secretari judicial més experimentat salta al Tribunal de Corts

Axel Rabanal cobrirà la vacant deixada per Marta Torres, que fa poques setmanes s’ha incorporat al Consell Superior de la Justícia com a secretària general 

-
-
Després que dues fiscals adjuntes hagin optat per incorporar-se a la magistratura, el ministeri públic perd un altre dels seus pilars. El secretari judicial amb més temps al càrrec i més anys a la fiscalia, Axel Rabanal, s’incorpora, si no hi ha canvis de darrera hora, al Tribunal de Corts. Ocuparà la vacant deixada per Marta Torres, que fa unes setmanes es va incorporar al Consell Superior de la Justícia com a secretària general en substitució, al seu torn, de Carme Obiols.

Rabanal és secretari judicial des del 1995, encara que no vol dir que tot aquest temps se l’hagi passat a la fiscalia. Ara, sí que era, de llarg, un dels integrants sinó l’integrant que actualment portava més anys a la casa. Queda veure com es reorganitzarà ara tant el ministeri públic com el Tribunal de Corts. I en quines causes podrà participar Rabanal i respecte de quines altres s’haurà d’abstenir si es dóna el cas que ha participat en algun procediment o ha conegut el cas per les funcions que ha fet fins ara a la fiscalia.

Les interpretacions sobre el salt de Rabanal al Tribunal de Corts són diverses. El fet objectiu és que la fiscalia perd un dels juristes amb més experiència de què disposava. Si pot o no debilitar el ministeri fiscal aquesta baixa són figues d’un altre paner. També caldria veure què ha portat a què tres de les persones amb una carrera força dilatada ja a la fiscalia -Rabanal, però abans Carolina Bailén o Alexandra Cornella- hagin decidit emprendre nous camins. ¿Discrepàncies internes, cansament del ministeri públic o voluntat de la fiscalia de controlar les jurisdiccions?

Comentaris

Trending