La família del cap de Govern també abandona la causa general del ‘cas BPA’

Cap dels actors civils que inicialment s’havien constituït en part per reclamar una indemnització si hi havia algun responsable de la ‘caiguda’ del banc ja no seran a la represa del judici

-
-
La família Zamora ha decidit retirar-se de la causa general del ‘cas BPA’. Després que fa un parell de setmanes d’altres actors civils -és a dir, parts que pretenien una indemnització en cas que es determinés algun responsable de la ‘caiguda’ del banc- presentessin els seus escrits de desistiment, sols els familiars de l’actual cap de Govern, Xavier Espot Zamora, com a antics accionistes minoritaris de l’entitat bancària, es mantenien en la causa. 

Ara sols queden en el cas, que s’hauria de reprendre el 27 de gener per analitzar les denominades qüestions prèvies, les parts que formulen acusació, i que en aquesta ocasió són la fiscalia i el Govern d’Andorra, que en virtut de la interposició al seu dia d’una querella criminal també acusa els 24 processats en la causa en els mateixos termes que el ministeri públic. Defensa els interessos del país que consideren que BPA va malmetre tot posant en risc la plaça financera.

A poc a poc, tots els actors civils que al seu dia es van presentar al cas han anat desapareixent. Quan una part d’aquesta naturalesa decideix desistir, no ha de motivar la seva decisió. Per aquesta raó és complicat saber en realitat què hi ha darrere de cada retirada. En aquesta ocasió, sense dubte, el càrrec que té un dels integrants de la família lligada a les perfumeries Julia de ben segur ha estat un dels motivadors de la retirada, més encara quedant-se sol. Entre la resta d’actors que finalment han abandonat hi ha múltiples factors.

Des que la compensació que hipotèticament podien obtenir en aquesta causa també la poden sol·licitar per altres vies fins al fet que cada cop es veu menys clar que la causa general del ‘cas BPA’ pugui sostenir-se quant a l’acusació. I en cas d’absolució, les parts implicades poden haver de pagar les despeses judicials dels absolts, que poden ser molt quantioses. A banda, tampoc els advocats que assisteixen dits actors civils volen haver de tenir la seva agenda condicionada a un judici que es pot allargar moltíssim però, alhora, que va i ve.

Comentaris (4)

Trending