La família de l’acompanyant difunt en l’accident d’avió a Sallagosa estudia accions legals

La poca experiència del pilot, un resident francès al Principat de 55 anys, sumada a una maniobra arriscada van ser les causes del sinistre doblement mortal

-
-
La família del noi sevillà que va morir el juny passat en un accident d’avió que hi va haver a Sallagosa emprendrà accions legals després de constatar que van ser la suma de la poca experiència del pilot, un resident francès al Principat que també va morir en el sinistre, i una maniobra arriscada van ser l’origen del fatal desenllaç. Després de mesos sense tenir cap notícia de les investigacions, l’informe final del gabinet d’anàlisi de l’aviació civil francesa (BEA) ha confirmat els pitjors presagis per als familiars de l’enginyer aeronàutic que anava d’acompanyant al Cessna 172: error humà. Això sí, en certa manera s’han tret un pes de sobre.

Ara, segons les fonts consultades, estudiaran quines accions legals poden dur a terme amb l’informe oficial del BEA damunt la taula. I amb un seguit d’interrogants que mai sabran. El jove andalús, de 27 anys i resident a Tolosa, s’estava formant per poder ser pilot de passatge comercial. L’aviació era la seva passió. La seva família, la seva parella, no han entès mai com va ser que tenint programat un vol programat amb ultralleuger (ULM) que feia part de la seva pròpia formació, decidís enlairar-se amb François Guillen, el resident al Principat de 55 anys. D’aquest home, ni els amics, ni especialment els familiars de l’enginyer sevillà pràcticament no n’havien sentit parlar mai.

Segons l’informe del BEA, Guillén tenia massa poca experiència i menys encara per dur a terme la maniobra que pretenia realitzar (‘touch-and-go’) a l’aeròdrom de Santa Llocaia, on aquest exercici tampoc no hi estava recomanat. Segons l’esmentat informe, el pilot havia fet només tres pràctiques en aquella instal·lació i encara tres mesos abans de l’accident, sense tornar-hi amb posterioritat. En tot cas, els motius del sinistre semblen clars. Una altra cosa, i això és el que estudia la família del jove sevillà que com el resident francès al Principat va perdre la vida, és quines accions legals es poden dur a terme. Els responsables de l’aeròdrom, remarquen les fonts, tampoc no van avisar que el ‘touch-and-go’ no era adequat a la pista en qüestió.

Etiquetes

Comentaris

Trending