La FAF ofereix la secretaria general a David Rodrigo

L’actual director esportiu de la federació estaria estudiant la proposta mentre es comencen a valorar noms per substituir-lo si acabés acceptant

David Rodrigo havia estat seleccionador abans que director tècnic de la FAF.
David Rodrigo havia estat seleccionador abans que director tècnic de la FAF.
Encara que s’han sondejat altres candidats, l’actual director esportiu de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i antic seleccionador nacional, David Rodrigo, és la primera persona a qui formalment la junta directiva encapçalada per Fèlix Álvarez ha ofert el càrrec de secretari general de l’organització, el principal càrrec executiu de l’entitat i que fins ara ha anat exercint de forma interina Teresa Figueras.

Amb una nova junta ja assentada des de fa uns mesos, i avaluant la necessitat de començar a rutllar mirant d’oblidar tant com es pugui la investigació del ‘cas Cautxú’, els dirigents de la FAF miren de trobar la persona que més encaixi per tal de liderar el dia a dia i l’execució dels projectes de la federació. A Rodrigo, segons les diverses fonts consultades, se li ha ofert formalment el càrrec sense que per ara hagi comunicat cap decisió. “Ho està valorant”, han assegurant fonts del seu entorn.

El lleidatà ja fa molts anys que està vinculat a la federació i sempre hi ha assumit càrrecs d’alta responsabilitat, encara que estrictament en la parcel·la esportiva. Aquest fet -donar un pas més- i també la seva implicació en la causa judicialitzada són dues de les qüestions que el tècnic futbolístic haurà de valorar, entre altres. La directiva de la FAF ni de bon tros treballa en cap escenari concret. És a dir, ni dóna per fet una acceptació ni tampoc un refús. Però és conscient que cal trobar un secretari general per tornar a la normalitat i redreçar el rumb.

Malgrat que manté fent tasques pròpies del càrrec, la fins ara secretaria general -en funcions-, Teresa Figueras, ha presentat recentment la carta de renúncia

La necessitat de cobrir el lloc és encara més evident atès que les mateixes fonts han confirmat que la fins ara secretaria general en funcions, Teresa Figueras, ha presentat formalment la carta de renúncia, tot i que continua exercint tasques pròpies de la secretaria general. Es dóna el cas, també, que una part de l’ens federatiu, potser no tant de la directiva però sí de l’equip administratiu de l’organització, creu que el principal processat en el ‘cas Cautxú’ i actualment en arrest domiciliari, Tomàs Gea, sortirà indemne de la causa i podrà recuperar el seu lloc de comandament.

Aquest escenari oficialment no es contempla ara per ara. I és que, segons les fonts consultades, es vol tirar endavant. Sense fer foc nou del tot -de fet, la proposta de Rodrigo seria del tot continuista-, es vol anar avançant i reorganitzant la federació al marge de la causa judicial. Les fonts consultades han confirmat que s’ha sondejat com a mínim una altra persona fora de l’àmbit estrictament esportiu i que hauria declinat l’oferiment d’agafar les regnes de la FAF i que també s’hauria ofert l’observador arbitral (i exsecretari d’Estat d’Economia) Salustià Chato.

Si David Rodrigo acabés acceptant la proposta d’esdevenir secretari general de la federació futbolística, després s’obriria un altre front: triar un secretari tècnic o director esportiu. Però per aquest lloc el ventall de possibilitats seria molt més ampli. I es podrien posar sobre la taula, segons les fonts consultades, noms tan diversos com els d’Oscar Sonejee, Eloy Casals, Ildefons Lima (en el cas no previst que deixés la pràctica activa del futbol), Lucendo (amb l’inconvenient a priori insalvable de no tenir títol d’entrenador) o Pere Babot, entre altres.

Comentaris (7)

Trending