La FAF convoca ara una assemblea extraordinària per aprovar el calendari

S’ajornen les declaracions a la Batllia de Tomàs Gea i la secretària general adjunta per una indisposició del fiscal del ‘cas Cautxú’

-
-
La junta directiva de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha decidit convocar una assemblea extraordinària per aprovar, després de dir per activa i per passiva que no ho faria, el calendari de competició. L’equip capitanejat ara per Elisabeth Pirot i Alfonso Martín defensen la mesura per no entorpir el normal funcionament de la pràctica futbolística. Altres agents federatius interpreten la decisió com un nou pas enrere, una nova reculada.

Totes les prerrogatives normatives i estatutàries permetien a la junta, malgrat que estigui en funcions, proposar un calendari perquè l’assemblea l’aprovi. No obstant això, i encara la setmana passada, durant la trobada ordinària que va servir per convocar els comicis electorals per al 12 de setembre, Pirot, Martín i el seu equip van remarcar que no hi hauria calendari. I van venir a acusar els clubs que s’han presentat com a actors civils a la causa que investiga les presumptes irregularitats en la gestió de la FAF de ser els responsables de l’eventual retard que hi hagués en les competicions.

El clubs estan cridats ara el 26 d’agost per donar el vistiplau a la planificació esportiva de la propera temporada i “no entorpir l’habitual funcionament” de les entitats futbolístiques

La junta, però, en un canvi radical de criteri, va acordar aquest dimarts convocar una assemblea extraordinària per al proper 26 d’agost amb l’únic objectiu d’aprovar el calendari i “no entorpir l’habitual funcionament dels clubs”. Aquesta decisió arriba cinc dies després que es produís un segon escorcoll a les instal·lacions de la FAF a petició d’una fiscalia que, entre altres coses, ha començat a qüestionar el paper de la junta en l’afer denominat ‘Operació Cautxú’. 

El ministeri fiscal es demanava llavors, i entre altres coses per això va sol·licitar el registre de la seu federativa, com podia ser que la federació es declarés perjudicada per la presumpta activitat delictiva d’alguns dels seus dirigents i, alhora, estava col·laborant en la defensa d’aquests. O com es podia oposar, com a perjudicat, a què alguns clubs membres de l’ens, que també es consideren víctimes d’un greuge, justament al·leguin aquest greuge.Justament aquest dimecres es preveia prendre declaració a la secretària general adjunta de la FAF i, posteriorment, al secretari general, processat i en arrest domiciliari, Tomàs Gea. La primera, que ja està investigada en el marc del ‘cas Cautxú’ ha arribat a accedir a les instal·lacions de la Justícia. El segon ja no ho ha fet. Finalment les declaracions s’han ajornat per una indisposició del fiscal que porta l’afer, Borja Aguado. Ara mateix no està clar quan es podrà fer aquesta diligència judicial.

La fiscalia havia demanat tornar a escoltar dos dels principals dirigents de l’ens federatiu davant el rol contradictori que sembla mostrar la junta en el marc de la investigació judicial

El ministeri públic va interessar tornar a interrogar Gea i, també, prendre declaració a la secretària general adjunta, que ja havia declarat també abans, donat que aquesta segona, suposadament, hauria anat facilitant informació al primer, tot i estar a la presó, per tal que pogués justificar aquelles operacions que es consideren irregulars. Els investigadors, inclosa la nova batlle responsable de la causa principal de l’afer, la que manté tres processats, dos dels quals amb mesures de privació de llibertat, volen aclarir què caram està passant i d’on surt informació i documentació que la policia no va trobar en el primer escorcoll que es va fer. 

D’aquí que divendres, i a petició de la fiscalia, agents policials i dos representants del ministeri públic (Borja Aguado i Elisabet Puente) acudissin a la FAF a requisar més elements documentals. No obstant això, no està clar que els justificants aportats per Gea a mida que ha anat avançant la causa judicial estiguessin tots a la seu federativa. No es descarta que una part estiguessin dipositats en la consultora externa que supervisa i en gran mesura realitza la comptabilitat de la FAF.

Comentaris (1)

Trending