La divisió d’assegurances de vida de Crèdit Andorrà quedarà en mans d’una companyia suïssa

Tot just fa un mes l’entitat andorrana va vendre el 51% del capital de CA Vida Assegurances a l’espanyola Caser Seguros, que al seu torn estava al mercat i la passarà a controlar Helvetia

-
-
Si les negociacions entre els diversos bancs espanyols propietaris de Caser Seguros i els màxims responsables de la companyia suïssa Helvetia no es torcen, aquesta darrera passarà a ostentar el control de la divisió d’assegurances de vida de Crèdit Andorrà. Fa tot just un mes l’entitat andorrana va anunciar la venda del 51% del capital de CA Vida Assegurances a la companyia espanyola quan ja se sabia que aquesta estava al mercat i els seus propietaris en negociaven la venda.

Les assegurances són un dels productes més rendibles en els mercats financers -alhora que complexes també- i davant la falta de liquiditat de Crèdit Andorrà ha anat fent diverses operacions amb aquesta divisió del seu negoci. El 25 de novembre l’entitat andorrana va anunciar la venda del paquet accionarial majoritari de CA Vida Assegurances, que són els productes del ram de vida risc, a Caser Seguros. Algunes fonts no oficials han xifrat l’operació al tomb dels 50 milions. Mentrestant, Crèdit Andorrà manté el 100% del capital de Crèdit Assegurances, els productes d’estalvi, plans de jubilació i pensions.

Quan es va fer l’anunci, però, era de domini públic que Caser Seguros, que controlen entitats bancàries com ara Bankia, CaixaBank, Abanca o Covéa, entre altres, estava immersa en una mena de concurs per a la seva venda. Hi havia diverses propostes sobre la taula encara que al final només s’haurien concretat les de la belga Ageas i la de la suïssa Helvetia, que finalment ha estat la triada. La compra-venda encara no està firmada del tot, s’està treballant en els múltiples serrells que hi ha pendents. Si Caser Seguros, segons fonts financeres de la capital d’Espanya, està valorada al tomb dels 750 milions d’euros, Helvetia estaria disposada a pagar-ne més de 1.000. Durant el primer trimestre del 2020 s’hauria d’acabar de tancar totalment l’operació. 

Però si no hi ha canvis molt significatius en les properes setmanes -Santa Lucía està a la recàmera per si hi ha algun ensurt-, el canvi de mans de Caser farà que al seu torn també canviï de mans el control majoritari d’una de les divisions asseguradores del Crèdit, que considera que estratègicament formar part d’un grup internacional ben gran és un benefici tant per a la companyia com per als clients, a banda dels dinerons que ha deixat al calaix.

Comentaris (1)

Trending