La direcció de Liberals exculpa Chato: “No ha comès cap infracció”

L’executiva nacional resta ferro tant a les baixes d’afiliats, que atribueix a diferències electorals, com a la polèmica que envolta el secretari d’Estat d’Economia

-
-
El secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, ha acudit aquest dimarts a la reunió de l’executiva nacional de Liberals d’Andorra per exposar la seva versió al tomb de la seva relació amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF). La direcció liberal ha acabat concloent que el càrrec governamental -en altres moments també responsable orgànic de la formació- ha respectat completament la legislació vigent i no hi ha res a retreure-li. La polèmica entorn al ‘cas Chato’ i la dimissió d’afiliats amb responsabilitats directives fins fa poc han estat les dues qüestions que s’han posat sobre la taula.

Com ja ha avançat l’Altaveu, la direcció liberal fa plenament suport a Chato i mirarà de donar per tancada la crisi oberta des que va transcendir que l’ara secretari d’Estat d’Economia apareixia en una relació elaborada per la policia en el marc de la investigació del ‘cas Cautxú’ i que posava al descobert tot un seguit de funcionaris que suposadament haurien vulnerat la Llei de funció pública en rebre remuneracions de la FAF. L’executiva liberal, però, discrepa molt moltíssim de la percepció policial.

Segons un comunicat emès per Liberals d’Andorra, el mateix Chato ha explicat als membres de l’executiva tot el referent a les retribucions rebudes per part de la FAF al llarg dels darrers anys. En aquest sentit, el comitè executiu nacional de la formació considera que “l’actuació de Chato s’ajusta plenament a la legalitat vigent i que no ha comès cap tipus d’infracció”. Per tant, es dóna el tema per tancat i s’espera que la pressió social i mediàtica cessi per passar pàgina. També al Govern esperen al mateix.

D’altra banda, i en relació amb les darreres dimissions d’excàrrecs electes o orgànics com ara Amadeu Rossell, Valentí Martí o Dolors Cabot, que els darrers dies han deixat la militància, la direcció liberal també ha llançat sorra sobre la qüestió. L’actual executiva ha atribuït “exclusivament a desacords electorals” les sortides que s’han produït aquesta setmana. La direcció presidida per Jordi Gallardo -que marxa aquest dimecres a una fira a Turquia en representació del Govern- ha arribat a la conclusió que ha arribat  “un cop s’ha tingut tota la informació que els interessats han fet arribar a diferents mitjans de comunicació”.

Comentaris (4)

Trending