La direcció de la policia demana “comprensió” als agents

Moreno envia un missatge als uniformats per sortir del pas d’unes suposades crítiques per la manca de material

-
-
La direcció del cos de policia, encapçalada per Jordi Moreno, demana “comprensió” als agents mentre es treballa per poder disposar del millor material possible de protecció en un moment que es prioritza arreu, diu, que sigui el personal sanitari qui disposi de mascaretes i altres elements preventius contra el coronavirus. Moreno ha enviat un missatge als comandaments uniformats per sortir al pas d’unes suposades crítiques per la manca d’elements de seguretat i perquè ho transmetin a la resta de personal.

“La direcció porta molts dies treballant per tenir el màxim i millor material possible, de tot tipus i per tots els nostres policies, especialment dels que estan amb més risc al carrer i en contacte més directe amb la ciutadania”, escriu Moreno en el missatge enviat, en què avisa, però, que “tenim el que tenim simplement perquè, de moment, arriba el que arriba i sempre, com a tots els països, s’està prioritzant els estocs als professionals sanitaris. No us preocupeu ni us penseu que no estem fent res”.

“Tenim el que tenim simplement perquè, de moment, arriba el que arriba i sempre, com a tots els països, s’està prioritzant els estocs als professionals sanitaris"

El director del cos lamenta que, a parer seu, s’estiguin utilitzant discrepàncies personals per “crear alarma” i “mal ambient” aprofitant un moment d’emergència. “Us puc assegurar que estem fent tot el que podem per disposar de mascaretes ffp2 o 3 i quan puguem disposar, no dubtarem a posar-les a disposició dels nostres policies”. Adverteix Moreno que “tampoc no les deixarem que es podreixin en un magatzem i lògicament sempre lliurades amb una utilització molt acurada, responsable, limitada, prioritària i restrictiva, ja que no es fàcil d’aconseguir subministrament amb assiduïtat, desconeixent fins quan durarà tot això”. La referència a material emmagatzemat té a veure amb el fet que durant la crisi per la denominada grup aviar, que no va tenir ni de bon tros l’efecte del coronavirus, la policia va guardar tot un seguit de material que ara s’estaria reciclant i aprofitant en la mesura del possible. 

Moreno assegura als seus companys subordinats que està en contacta continu “amb moltíssims comandaments i agents de molts llocs i països i tots tenen el mateix problema o pitjor que nosaltres. Els que poden disposar de bon material, com mascaretes ffp2 o 3 son molt mínims i grups molt específics, com especialistes en científica, NRBQ, etc., tota la resta, que son la gran majoria, tenen les mateixes, semblants o pitjors que les nostres”. I explica que la guàrdia civil, a Lleida, “està a l’espera de poder tenir una sola màscara d’aquestes característiques, per cadascun d’ells, però amb un ús totalment restringit, perquè potser ja no podran disposar de més. Ara semblaria que començarien a subministrar una mica més d’aquest material a tots els cossos de seguretat de l’Estat espanyol, amb prioritats de llocs com Madrid, Vitòria, Barcelona”.

La direcció del cos deixa clar que no vol buscar excuses ni res que se li assembli, però “si la vostra comprensió en aquests moments tan difícils per tots, i que aquesta situació de material i comprensió la feu extensiva a tots i cadascun dels vostres agents d’una forma constructiva”. Moreno considera que “estem fent una molt bona feina policial i que la gran majoria de nosaltres ens estem implicant i treballant de valent”. Aprofita per posar-se a disposició de tot el col·lectiu, a rebre i analitzar les demandes racionals que es puguin fer i agraint l’esforç de tothom. “Ànims a tots, esperant que aquesta situació no duri gaire i en breu tot torni a la seva normalitat."

Comentaris (9)

Trending