La Dama Blanca i el Rei Moro ‘es quadren’ contra el comú

La colla gegantera de Sant Julià aprofita un dels actes més concorreguts de la festa major per avisar que el grup està en perill per la manca de suport de la corporació

-
-
El tradicional ball de la Marratxa, un dels actes diürns més concorreguts de la festa major laurediana, almenys de la jornada de dilluns, ha portat una sorpresa tant per al públic en general com per als components del comú que presidien la celebració. La colla gegantera ha mostrat el seu enuig per la manca de suport institucional i han alertat que la continuïtat del grup corre perill si no hi ha una major contribució comunal.

Els integrants de la colla presidida per Jordi Díaz han assegurat que eren a l’acte per responsabilitat i perquè entenien que estaven “on hem d’estar”. Però que no hauria estat per ganes que s’haurien absentat. En aquest sentit, han lamentat, tot fent lectura d’un manifest que portaven ja prèviament preparat i escrit, que no reben prou suport institucional i que la corporació hauria d'actuar amb més celeritat alhora de les tramitacions d'ajuts.

La crítica ha estat contundent, segons els presents. La colla va celebrar l’any passat 35 d’ençà de la seva creació. Aquesta tarda, molts dels presents han entès la queixa expressada públicament -molt poca gent sabia que es publicitaria el greuge- però també han lamentat, en alguns casos, la forma emprada. Tampoc no s’acaba de comprendre l’aparent ‘passotisme’ amb què haurien entomat la reacció els dirigents comunals.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending