La convocatòria de la ‘Marxa’ del Punt de Trobada s’estén per tot el Principat

Els promotors de l’acció reivindicativa que s’ha de fer el 14 de març esperen tenir el suport, almenys, d’un miler de persones; ja han començat a penjar per diversos llocs del país

Un cartell convocant a la marxa enganxant en un fanal de l\'avinguda Tarragona d\'Andorra la Vella.
Un cartell convocant a la marxa enganxant en un fanal de l\'avinguda Tarragona d\'Andorra la Vella.
La convocatòria de la ‘Marxa Pacífica’ dels treballadors del Punt de Trobada fa taca d’oli i els promotors de l’acció esperen aplegar, almenys, un miler de persones. Serà una de les mobilitzacions més cridaneres de la història contemporània del país. I molt probablement ocuparà la carretera general CG1 des del centre comercial, a l’entrada sud del país, i fins a la plaça del Poble d’Andorra la Vella, punt de cloenda de la marxa. En diversos indrets del país ja han començat a aparèixer els rètols animant a donar suport els empleats d’E.Leclerc lauredià.

Els promotors de la marxa hauran d’assegurar que no hi haurà aldarulls i s’hauran de coordinar amb la policia i protecció civil per tal que l’acció transcorri amb normalitat. El fet que s’hagi convocat el 14 de març, dia de la Constitució i, per tant, festiu, fa que a la carretera hi circulin menys cotxes del que sol ser habitual en altres jornades. No obstant això, la presència de totes les persones que es preveu que hi assisteixin no deixa de ser més que notable i de ben segur que generarà retencions.

Fonts properes a l’empresa han lamentat que ningú del Govern no hagi donat resposta a la sol·licitud d’autorització de la marxa que la setmana passada van presentar els promotors de l’acció reivindicativa, que vol evidenciar el malestar que hi ha amb l’administració per diverses decisions, especialment vinculades amb la mobilitat a la zona (rotondes, girs a l’esquerra, parades d’autobús…). Però també hi ha molt neguit laboral davant la possibilitat que s’acabi fent efectiu el desnonament inicialment acordat per un Tribunal Unipersonal de Batlles.

Judicialment, els Cachafeiro estan a l’espera de la decisió dels tribunals sobre si el procediment seguit fins ara per dictar en primera instància el desnonament és l’escaient o no ho és 

“L’administració s’amaga”, han arribat a dir algunes de les fonts consultades. Altres fonts, però, han recordat que les mobilitzacions es comuniquen perquè les autoritats n’estiguin informades i actuïn en conseqüència, però que no s’han ni d’autoritzar ni de denegar. Simplement, cal adoptar les mesures necessàries per garantir la seguretat tant dels manifestants com de la resta de persones que es puguin veure afectades per la reivindicació i ni els vagi ni els vingui,

En relació a la causa judicial de desnonament instada per la societat familiar propietària del terreny damunt el qual està bastit el centre comercial, hi ha un recurs en marxa i els tribunals han d’adoptar diverses decisions. Així, per exemple, han de resoldre si hi ha prejudicialitat penal. És a dir, si el procés de desnonament s’ha d’aturar mentre no es resolt una querella criminal interposada per, entre altres, un suposat delicte d’estafa que els Cachafeiro creuen que es podria haver comès mitjançant el contracte firmat entre els Mallol i Pyrénées. 

Una altra qüestió que s’ha de resoldre és si el procediment seguit per acordar en primera instància ‘l’expulsió’ del Punt de Trobada del lloc on està emplaçat és l’adequat per al cas en qüestió o no ho és. De moment, tot plegat està sobre la taula dels magistrats.

-

Relacionat

Els treballadors del Punt de Trobada estan disposats a ocupar la calçada per avisar del “problema social” que suposaria tancar el centre comercial
El Punt de Trobada o com s\'aproxima una \'dura\' batalla judicial

Relacionat

Els treballadors del Punt de Trobada faran una marxa reivindicativa el 14 de març “en defensa de la nostra feina i el nostre futur”

Comentaris

Trending