Els treballadors del Punt de Trobada estan disposats a ocupar la calçada per avisar del “problema social” que suposaria tancar el centre comercial

Els empleats han convocat una marxa des de l’hipermercat fins a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella el 14 de març per mostrar la seva inquietud i el malestar per les diferents decisions que afecten l’empresa

-
-
“Pensem ocupar la calçada”. Els treballadors del Punt de Trobada ho tenen clar. Després de recollir 12.000 signatures i presentar-les a Govern el desembre del 2016 reclamant el gir a l’esquerra o una rotonda. O com a mínim, que es reordenessin els accessos al centre comercial. I després de la concentració davant l’hipermercat i que “no se’ns hagi escoltat”, els empleats de la superfície comercial més propera a la frontera hispano-andorrana tenen clar que “farem soroll”. Per això han previst la marxa per al dia de la Constitució, per al 14 de març. La sol·licitud formal ja s’ha fet a través del departament de tràmits i “no ens ho poden negar”.

De fet, algunes fonts properes a l’empresariat expliquen que més que una demanda és una notificació de la mobilització que es durà a terme. Aquestes fonts han assegurat que la convocatòria és “espontània” dels treballadors per “conscienciar les autoritats polítiques, però també les judicials, del problema social que es provocaria si s’hagués de tancar” el centre comercial E.Leclerc de Sant Julià. I és que l’acció, la reivindicació, va molt més enllà de la qüestió de la mobilitat.

“No es pretén generar cap tall de la via ni cap col·lapse, encara que és clar que si s’arreplega tanta gent com es pretén i es fa una caminada pel mig de la calçada, el trànsit s’entorpirà”. Certament, el 14 de març no hi ha l’afluència de vehicles que altres dies. L’elecció de la data és més “simbòlica i significativa” que no pas voluntat de generar problemes. El que es pretén és que “es prengui consciència del que està passant i el ‘muntatge’ fet entre Pyrénées i Mallol”

I és que si el procés de desnonament inicialment beneït pel tribunal unipersonal de batlles tirés endavant, la situació podria ser de molta gravetat. Segons les fonts consultades, “tots temen per la seva feina i la seva família: són 400 empleats, molts de més de 45 o 50 anys que ja no podrien trobar una nova feina i quedarien molt probablement es veurien abocats a l’atur”.

Etiquetes

El Punt de Trobada o com s\'aproxima una \'dura\' batalla judicial

Relacionat

Els treballadors del Punt de Trobada faran una marxa reivindicativa el 14 de març “en defensa de la nostra feina i el nostre futur”

Comentaris

Trending