La controvèrsia acompanya l'inici de les obres als quiròfans de l'hospital

L'hospital diu que s'han pres mesures estrictes per a limitar els riscos i inconvenients dels treballs

-
-

Les obres de remodelació completa de l'àrea quirúrgica de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell s'han posat en marxa amb controvèrsia. Els treballs ja han arrencat. La controvèrsia es deu a diversos factors. Es fa difícil pensar que s'acabaran en el termini previst i, sobretot, perquè la proximitat dels quiròfans no exclou que hi pugui haver problemes com ara filtracions de pols o sorolls. Des de l'hospital asseguren que s'han adoptat mesures estrictes per a limitar els riscos i els inconvenients de les obres, incloent-hi la formació del personal. Les obres es fan per millorar el circuits de seguretat per als malalts que exigeixen les darreres normatives internacionals.
 

Les obres de la zona quirúrgica de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, que fa l'empresa Coansa, acaben de començar i ja aixequen una considerable polseguera com si en comptes de remodelar els quiròfans s'estigués construint el tren de gran velocitat al desert i amb final a la Meca. Diverses fonts consultades per l'Altaveu veuen complicat que s'acabin en el termini previst. S'havia parlat de tres mesos, després de cinc i ara si s'acaba en sis ja estarà bé.

De fet, han de contribuir a l'obtenció de l'acreditació de la 'Joint Comission Internacional', que permetria situar l'hospital en un grup de centres sanitaris de reconegut prestigi. Hi ha veus, però, que s'han mostrat partidàries d'acostar-se més al sistema sanitari francès.

El projecte es dividirà en diferents fases per tal que tingui l'impacte mínim en el dia a dia de les sales quirúrgiques i naturalment en els usuaris. La idea és que aquesta intervenció tingui un iacte mínim tant en pacients com en el personal per això ja es van dur a terme, en el seu moment, els operatius per distribuir tasques i intervencions en d'altres sectors de l'hospital.

Cal tenir en compte que el gros de les obres es farà a l'estiu quan l'afluència de pacients disminueix sensiblement. Per tal que els canvis respectin la normativa internacional, l'empresa de bioseguretat SeglaQualitat ha avaluat el projecte aprovat pel SAAS. Aquestes informacions, però, no han aconseguit apaivagar el recel que hi ha entre alguns dels càrrecs del propi SAAS.

S'havia criticat el fet que l'enrenou dels treballs podia afectar el funcionament dels quiròfans que quedin en funcionament. No obstant, l'hospital assegura que s'han adoptat mesures estrictes per a limitar els riscos i inconvenients de les obres. En aquest apartat, s'inclou la formació obligatòria per a tot el personal. 

L'objectiu dels treballs és adaptar les instal·lacions a les darreres normatives internacionals i facilitar i donar impuls a la Cirúrgia Major Ambulatòria (CMA).

 

Etiquetes

Comentaris

Trending