La confirmació del pas a funcionari d’un càrrec de confiança causa indignació a Escaldes

El fins fa poc director de serveis comunal, com ja es preveia des del mateix moment que es va convocar el concurs per a la plaça, esdevé nou cap d’àrea

-
-
Els temors, per dir-ho d’alguna manera, de com a mínim d’una part del funcionariat del comú d’Escaldes s’han acabat confirmant i el guanyador d’un dels concursos que se sospitava que estava ‘teledirigit’ ha estat, justament, la persona per a qui es creia que s’havia posat en joc la plaça. El fins fa poc director de serveis comunal, càrrec de confiança, ja ha passat a ser cap de l’àrea de la mateixa matèria. Però amb un canvi substancial: ja no es tracta d’un lloc de relació especial, l’empleat ja és formalment funcionari.

Les suspicàcies ja es van originar a principi del passat mes de març quan es va convocar un edicte intern amb un marge de temps tan curt que ningú no s’hi va presentar. Automàticament, la plaça es va oferir de forma oberta i pública. D’altra manera, el fins fa poc director de serveis no s’hauria pogut presentar per optar al lloc. Aquelles suspicàcies d’ara fa tres mesos ja les va exposar tímidament fins i tot durant una sessió de consell de comú la consellera de la minoria Cèlia Vendrell, del PS. Però no va anar més.

Ara, el procés extern ja s’ha completat. De fet, fa uns dies que ja s’hauria anunciat notòriament almenys dins de la corporació el resultat del concurs. I el malestar hauria anat ‘in crescendo’. L’aspirant ‘predilecte’, per dir-ho d’alguna forma, el finalment escollit, no era pas l’únic candidat. Hi ha dubtes sobre el procés seguit i fins i tot no es descarta que algun dels altres candidats acabi analitzant la situació i presentant batalla, encara que també han mostrat la seva dificultat de plantar cara a l’administració. 

Hi ha el dubte de veure què acabarà passant amb un altre lloc de relació especial: el de coordinador-director del servei de circulació

El nou cap d’àrea de serveis, fins fa poc director, es va incorporar al comú procedent de l’empresa privada l’estiu del 2016 sense cap experiència en la matèria ni tampoc experiència en la direcció d’equips. Durant el temps que ha estat exercint el càrrec de confiança ha anat fent tot un seguit de formacions per posar-se al dia igual com han fet la resta d’encarregats d’àrea que ara li haurien servit, almenys en part, per superar el concurs.

El malestar dins, almenys, una part de la plantilla comunal s’incrementa -i no pas tant amb les persones que puguin resultar beneficiades per les accions decidides pels polítics sinó, justament, amb les actuacions polítiques- en pensar que la situació es pot repetir amb l’actual director-coordinador del servei de circulació, també càrrec de confiança. No obstant, les fonts consultades han assegurat que en aquest cas el compromís era que aquesta persona ocuparia al càrrec fins al final del mandat comunal.

Actualment hi ha vacant la plaça de cap d’àrea de manteniment, després que per una qüestió d’ordre disciplinari relacionat amb actuacions professionals -en un cas que també pot ser que acabi judicialitzant-se- es relegués el seu titular a altres funcions, dins el mateix departament, de menor rellevància laboral. No es descarta que la feina derivada d’aquesta plaça, almenys durant una temporada, es posi sota el comandament del nou cap de l’àrea de serveis tot percebent un complement de responsabilitat afegida (CRA) per compensar el major volum de feina.

Comentaris (20)

Trending