La comunitat cubana s’organitza per fer una recollida de roba d’abric per als sanitaris que han de venir

Després que el cònsol de l’illa caribenya a Barcelona hagi contactat amb el delegat dels cubans al Principat s’està articulant la campanya amb Càritas

-
-
Membres de la comunitat cubana al Principat estan organitzant una recollida de roba d’abric per als sanitaris que està previst que arribin dilluns per afegir-se a les tasques mèdiques i d’infermeria de combat del coronavirus. Malgrat que estan convençuts que el Govern els equiparà perfectament, segons que han explicat fonts del col·lectiu, volen que sigui també una mena de benvinguda i d’escalf.

A Andorra hi ha uns quants centenars de ciutadans originaris de l’illa caribenya. De fet, el consol de Cuba a Barcelona hauria contactat amb el representant dels cubans a Andorra per comunicar-li formalment l’arribada dels sanitaris. Són, en xifres rodones, unes 35 persones les que han de venir, sobretot especialistes en l’àmbit de l’atenció intensiva. La recollida es voldria coordinar amb Càritas.

Segons que han explicat membres de la comunitat cubana al Principat, encara que sigui per una temporada no és fàcil deixar l’illa i menys encara caure en què fora d’allí el clima pot ser molt diferent. És una manera, a l’hora, de fer una estada més fàcil a Andorra atès que vénen al país a dur a terme una tasca que no es preveu gens fàcil. El ministeri de Salud Pública de Cuba avala els currículums i l’experiència de tots els sanitaris que s’envien cap al Principat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending