La CNAU tindrà uns nous estatuts 'exprés' per reconduir un conflicte incòmode

La dimissió de la presidenta Cristina Rodríguez serà acceptada aquest dimecres pel consell de ministres

Cristina Rodríguez durant un acte de la Unesco.
Cristina Rodríguez durant un acte de la Unesco.
La Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU) tindrà nous estatuts i ràpidament. L'objectiu és reconduir la situació que es viu després de la polèmica dimissió de la presidenta Cristina Rodríguez. D'aquesta manera es tancaria un culebró que es va iniciar el mes de novembre passat  amb el nomenament de Rodríguez, a qui se li va oferir el càrrec assegurant-li que rebria una retribució econòmica. El cas és que els estatuts de la CNAU estableixen clarament que el president de l’entitat ha de ser membre de l’assemblea general, i que aquest càrrec és “honorífic".

L'amplitud i repercussió del serial, especialment a les darreres setmanes, ha fet que s'hagi decidir accelerar al màxim tot el procés. Així, aquest dimecres i durant la sessió setmanal consell de ministres s'acceptarà la dimissió de Rodríguez. El proper pas serà aprovar els nous estatuts que s'acaben d'enllestir al ministeri d'Exteriors, el de tutela de la CNAU i que s'han d'enviar a tots els membres i, posteriorment, fixar la data de l'assemblea general que serà, si no hi ha problemes de darrera hora, a principis del mes que ve.

No està clar que amb els nous estatuts se li torni a oferir el càrrec a Cristina Rodríguez amb el rebombori que ha tingut lloc i el debat al Consell General després d'una pregunta de la consellera general del PS, Susanna Vela. Amb la presidencia remunerada es volia potenciar el paper de la CNAU sobretot a París, on l'organització té la seva seu central.

També es planteja la possibilitat d'incorporar algun tècnic més. La CNAU ha tingut fins el moment set presidents i tots ells han ocupat el càrrec de manera honorífica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending