La CEA demana una prestació de 300 euros setmanals pels autònoms

El representant patronal dels petits empresaris manté que demanar “un crèdit tou a una entitat financera amb l’aval de govern, és una solució provisional, però no farà més que ajornar el fons del problema”

Comentaris

Felip Gallardo és el portaveu de CEA Micro.
Felip Gallardo és el portaveu de CEA Micro.
La patronal considera que els ajuts públics per afrontar la crisi del coronavirus als autònoms han d’anar molt més enllà del que pugui estar plantejant l’administració per al conjunt global dels empresaris. D’aquí que la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) proposa una prestació de 300 euros setmanals que “garanteixi uns ingressos mínims”. Des de la CEA micro es valora positivament les mesures que conté la llei òmnibus, però es demana anar una mica més enllà en segons quins escenaris.

Segons que explica la patronal a través d’un comunicat i, també, via una al·locució del seu portaveu per als petits empresaris, Felip Gallardo, l’aportació de 300 euros correspondria aproximadament al 60% del salari mitjà actualment situat en 2.111 euros. Per al representant dels autònoms, “demanar un crèdit tou a una entitat financera amb l’aval de govern, és una solució provisional, però no farà més que ajornar el fons del problema, ja que tot allò que no s’ha facturat, ja no es recuperarà”.

La CEA explica que “malgrat ser una peça cabdal de l’economia del país, els autònoms són un dels col·lectius més vulnerables en aquest moment, ja que la majoria deixarà de facturar mentre duri aquesta situació, i s’enfrontarà a fortes tensions de tresoreria”. Es quantifica en 7.200 les persones que consten en règim d’autònomes a la CASS. Una situació que les converteix en empresàries i assalariades al mateix temps, i amb les casuístiques d’uns i altres. 

El Govern, recorda la patronal, està injectant, de moment, “diners a les empreses perquè mantinguin els salaris, perquè es considera que l'empresari té més coixí per parar el cop i el treballador no pot perdre els seus ingressos. Però l'autònom, especialment l'autònom pur, ni té coixí ni se li manté el salari. Se li injecten diners, però amb això no n’hi ha prou”. D’aquí que demani la prestació a fons perdut, perquè d’altra forma asseguren que no tindran cap forma de remuntar. 

Malgrat tot, des de la CEA Micro, valoren positivament les mesures de la llei òmnibus, tot recordant que moltes d'elles, com ara la flexibilització dels lloguers, la condonació de les cotitzacions a la CASS, així com l’ajornament i les rebaixes d'impostos, ja van ser proposades per la CEA en els primers estadis de la crisi. La branca ‘petita’ de la gran patronal “exhorta als responsables polítics a continuar treballant amb el mateix esperit d'unitat per preveure nous escenaris i noves mesures a mig termini si la situació s'allarga tal i com indiquen les previsions”

 

Comentaris (3)

Trending