La CASS convoca ara un concurs internacional per adjudicar el manteniment dels equips informàtics IBM

El consell d’administració de la parapública manté la prestació de maternitat en els asos de gestació subrogada i xifra en ja 5.000 el nombre d’afiliats que han triat metge referent

-
-
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) convocarà ara un concurs internacional per adjudicar els treballs de manteniment del maquinari i el programari d’IBM, a priori, el mateix treball que va originar una forta polèmica atès que aquesta feina, però en els equips que directament gestiona el departament de sistemes d’informació (DSI) de Govern es va adjudicar a l’empresa del germà del cap de l’executiu al·legant que la firma SPAI era la única que podia dur a terme l’encàrrec per una raó d’especificitat.

El consell d’administració de la CASS ha aprovat l’esmentat concurs aquest dimecres juntament amb altres decisions, com per exemple l’anàlisi de la liquidació de comptes del primer semestre 2018 on cal destacar que han augmentat els ingressos a causa de l’increment del nombre d’assalariats i treballadors per compte propi. També s’ha ratificat la decisió d’atorgar les prestacions de maternitat en els casos de gestació subrogada, que malgrat que no està permesa dins el país sí que es reconeix quan el naixement ha tingut lloc fora, en un país on són permesos els ventres de lloguer. 

Els treballs en relació al maquinari i el programari que disposa el departament de sistemes d’informació són, a priori, els mateixos que a Govern només podia fer l’empresa SPAI

També s’ha informat que més de 5.000 assegurats ja han triat el seu metge o pediatra referent. En tres o quatre dies s’han donat d’alta gairebé 3.000 afiliats -a afegir als més de 2.000 dels tres primers dies- sense que s’hagin detectat incidències destacables en la primera setmana de funcionament. 

El concurs públic internacional aprovat en relació als maquinaris i programaris IBM és per al 2019. La CASS havia adjudicat a Andorsoft aquests treballs per al 2018 després de tenir molts dubtes o, com a mínim, que des d’intervenció es qüestionés la decisió atès que es posava en entredit la justificació del Govern que aquesta feina només la podia fer SPAI. Segons ha informat la CASS, el que s’han de mantenir són els equips i els programes d’IBM que disposa el Departament de Sistemes d’Informació i del ‘Passport Advantage’ (Lotus Notes).

Quant a concursos, també s’ha acordat convocar un concurs públic internacional per la contractació d’un estudi actuarial del sistema de pensions andorrà i s’ha aprovat adjudicar la contractació de tres recursos per al departament de sistemes d’informació a les empreses Riba & Carod Associats Solucions Informàtiques i Solucions.

Etiquetes

Comentaris

Trending