Espot diu que s'han malinterpretat les paraules de Mingorance sobre l'avortament

Ha indicat que la la CASS no ha reemborsat cap acte mèdic on consti interrupció voluntària de l’embaràs

Comentaris

Espot, Marsol, Martínez Benazet i Torres durant l'acte inaugural del CAP de Santa Coloma aquest dijous.
Espot, Marsol, Martínez Benazet i Torres durant l'acte inaugural del CAP de Santa Coloma aquest dijous.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que la CASS no ha reemborsat cap acte mèdic on consti interrupció voluntària de l’embaràs. Espot ha dit que s'han malinterpretat  les afirmacions fetes davant la comissió d’avaluació del compliment per part d’Andorra de la convenció per l’eliminació de la violència vers les dones (CEDAW) per la magistrada del Tribunal de Corts, Canòlic Mingorance, en les quals va explicar que tota dona que vol interrompre l’embaràs ho pot fer a l’estranger i la seguretat social li cobreix. La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), per la seva part,  només reemborsa les despeses mèdiques corresponents a aquells avortaments involuntaris. Almenys així ho han assegurat fonts de la parapública.  

Espot ha opinat que les paraules de Mingorance són la resposta a una pregunta sobre afirmacions que es fan des d'una associació i que les seves paraules s'han tret de context. "Només ha volgut indicar el que es fa al país", ha afegit el cap de Govern.

D'altra banda i consultades per l'Altaveu, fonts de la CASS han volgut posar negre sobre blanc que “no es paguen avortaments voluntaris”, ja que aquestes intervencions no estan incloses en la nomenclatura d’actes mèdics a reemborsar. En canvi, sí que s’admet, i així hi figura amb una lletra, la cobertura sobre les “interrupcions involuntàries de l’embaràs de menys de 180 dies”.

Sobre la possibilitat que molts avortaments fets a l’estranger s’acabin declarant com a involuntaris, les mateixes fonts han indicat que no es poden pronunciar. Ara bé, sí que han explicat que “si es presenta un acte i està dins la nomenclatura, es paga”. I és que, han remarcat, “nosaltres ens hem de creure el criteri mèdic”.

Inaguració del CAP de Santa Coloma

Espot ha estat present aquest dijous a l'acte d'inauguració del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Santa Coloma. El nou centre, de més de 200 metres quadrats, és més accessible per als usuaris i disposa d’instal·lacions més modernes per oferir un millor servei. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha recordat  que la voluntat del comú  és construir un nou CAP a Ciutat de Valls que seria el quart de la capital.

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending