La CASS cobrirà l'hospitalització al 100% en els casos d'ictus

La parapública accepta que els desplaçaments per efectuar radioteràpia es puguin fer en taxi individual

-
-

El consell d’administració de la CASS ha sol·licitat al ministeri de Salut, a través de la comissió de la cartera de serveis i productes sanitaris, la inclusió de l’ictus en el conjunt de patologies cobertes al 100% en règim hospitalari i el 90% en l’àmbit extrahospitalari.També ha analitzat la proposta del Govern del nou reglament regulador de prestacions de reemborsaments de les despeses de desplaçament i allotjament que suposaran, entre d’altres, una actualització de les tarifes per aquests conceptes i que es doni un tracte diferenciat als desplaçaments per tractaments de radioteràpia, que es podran fer amb taxi individual.

L'anunci sobre la petició d'incloure l'ictus arriba el mateix dia que té lloc el dia mundial per sensibilitzar la població en la prevenció i el tractament d’aquesta malaltia, que cada any afecta prop de 15 milions de persones arreu del món. El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) fa una campanya a les xarxes socials per informar sobre una malaltia que cada cop té més incidència a Andorra. Aquest any ja s'han fet 27 trasllats en helicòpter medicalitzat a Tolosa i Barcelona, que és la mateixa xifra que es va registrar durant tot el 2018

D'altra banda, CASS ha aprovat el reglament que ja va anunciar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant les conferències que es van fer a Andorra la Vella en commemoració del Dia del càncer de mama, el passat dia 19. S'actualitzen les tarifes per desplaçament i allotjament amb la intenció de cobrir els costos reals. Es crea una tarifa quilomètrica en el desplaçament d’Andorra a destins més llunyans que Barcelona o Tolosa de Llanguedoc. S'estableix una tarifa genèrica que no requereix la presentació de factures per cobrir els àpats i altres despeses de la persona assegurada i l’acompanyant.

També es cobriran les despeses d’allotjament d’un acompanyant en cas que la persona malalta es trobi ingressada i requereixi disposar d’acompanyament. Finalment, s’actualitza el procediment de tramitació del reemborsament de les tarifes de desplaçament i allotjament de manera que a partir d’ara només es requerirà l’entesa prèvia en cas que sigui d’aplicació la tarifa quilomètrica, taxi individual (excepte radioteràpia) o allotjament.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending