La cap de l’àrea de Polítiques d’Igualtat afirma no sentir-se difamada per Stop Violències

Membre de la delegació andorrana a la Cedaw, lamenta que l’informe de l’entitat mostri “cert desconeixement” de la realitat però assegura que acudir a la fiscalia “és un tema polític”

-
-
La cap de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, ha afirmat no sentir-se ni agredida ni difamada per l’informe presentat per Stop Violències davant de l’organisme de les Nacions Unides (ONU) que treballa per a l’eradicació de les discriminacions vers la dona (Cedaw). Això sí, ha explicat que en l’estudi “hi havia cert desconeixement”. Ara, la decisió de portar l’entitat a la fiscalia “és una decisió política”.

I el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, ha evidenciat que efectivament es tracta d’una qüestió de caràcter polític per tal de “protegir els funcionaris”, per molt que Porras, funcionària, hagi descartat la difamació o l’agressió i, sobretot, i en un nou intent de girar la situació “una oportunitat” per tal que Stop Violències pugui aportar les proves de tot allò que diu. Filloy, això sí, ha assegurat que en la compareixença davant la Cedaw no hi ha va haver acusacions explícites “sinó implícites”.

Mireia Porras, evidentment incòmoda per la pregunta, ha assegurat que el que cal és fer informes fidedignes. “Quan tu fas un informe i dones dades, ho has de fer amb proves objectives. I penso que en algun punt hi havia cert desconeixement” per part d’Stop Violències. L’alta funcionària, però, no ha anat més enllà i ha deixat la decisió d’acudir al ministeri públic en l’àmbit polític. Filloy ha deixat clar que no es tracta només de la qüestió de l’avortament sinó d’altres qüestions plantejades pel col·lectiu liderat per Vanesa Mendoza.

El ministre ha negat que no es vulgui que les associacions puguin “manifestar les seves inquietuds” i fins i tot ha recordat que hi ha subvencions i ajuts públics a l’efecte. “No es pretén silenciar ningú”, ha afirmat. Filloy ha afirmat que les qüestions que es repudien són poques i molt concretes, però que cal aclarir-les i que acudint a la fiscalia Stop Violències tindrà l’opció de fer-ho. El titular d’Afers Socials, al seu torn, s’ha mostrat satisfet de les aportacions i les matisacions que hauria fet la delegació andorrana enviada a Ginebra i de la qual Mireia Porras forma part.

Comentaris (3)

Trending