La Cambra de Comerç es desvincula d'un projecte per fer un metro al Pas de la Casa

Segons France Bleu es faria un túnel que uniria Porta i la població andorrana en onze minuts en una distància de 7 quilòmetres amb un desnivell de 580 metres

Comentaris

-
-
El mitjà de comunicació France Bleu Roussillon publica que la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra juntament amb la de Perpinyà són les impulsores d'un projecte de metro subterrani entre Andorra i França que aniria situat a més de 2.500 metres d'altitud i que tindria un cost de 150 milions d'euros. Malgrat aquestes informacions, la Cambra s'ha desvinculat del projecte assegurant que "no en tenim cap informació".

Tot i la no implicació de la Cambra, l'emissora radiofònica francesa assegura que "és un projecte francoandorrà molt seriós", el qual tindria previst connectar la ciutat de Porta a la Cerdanya francesa al poble del Pas de la Casa a Andorra a través d'una connexió per via metro. També es parla que és un antic projecte que ara revifa i que voldria rellançar la idea d'una manera molt concreta mitjançant la participació de les autoritats i dels funcionaris en ambdós costats de la frontera.

El projecte de metro connectaria les dues poblacions en onze minuts en una distància de 7 quilòmetres amb un desnivell de 580 metres donada que la zona està formada per un relleu amb muntanyes altes. L'arribada seria com la d'un metro tradicional, al subsòl del Pas de la Casa. I les informacions consultades, també expliquen que si el projecte tirés endavant, caldria construir a Porta una duana i una nova estació a prop de la via que enllaça París-Austerlitz amb La Tor de Carol per Tolosa de Llenguadoc. Així com un viaducte de 200 metres per anar de l'estació a l'inici del túnel.

France Bleu Roussillon també afirma que el Govern del Principat dóna suport plenament al projecte. I afegeix que en pocs dies s'ha de signar una convecció al Principat permetre que la Cambra de Comerç d'Andorra es converteixi formalment en interlocutora al costat de la de Perpinyà i la dels Pirineus Orientals. La Cambra ha reiterat que desconeix d'on surt la notícia, ja que no "tenim cap implicació amb el metro".

El que sí que és cert és que la Cambra de Comerç d'Andorra estudiava unir amb una línia de tren el Pas de la Casa i França, un projecte que uniria la localitat encampadana i Acs-dels-Tèrmes i que suposaria un túnel a la muntanya. Amb l'objectiu de revifar un projecte de connexió fèrria amb França i Girona. En aquest sentit, les manifestacions per part de l'entitat són que s'estan estudiant les propostes. I tal com afirma en un comunicat, la Cambra "la millora de les comunicacions entre els diferents territoris és una preocupació que comparteixen les cambres transfrontereres" i que "en el marc de cooperació es debaten i s'exploren tots els projectes i alternatives". 
 

Comentaris (1)

Trending