La caiguda d’un acròbata marca la preestrena del nou muntatge del Cirque

‘Rebel’ alça el teló aquesta nit després que durant l’assaig general un dels artistes caigués d’esquena contra l’escenari des d’una altura d’uns cinc metres i hagi passat la nit a l’hospital

-
-

La caiguda d’un dels artistes del Cirque du Soleil va marcar la preestrena del nou muntatge que la companyia canadenca representarà des d’avui i durant tot el mes d’agost a la vela del Parc Central. L’acròbata va picar d’esquena contra l’escenari després de caure des d’un altura d’uns cinc metres. Tot i l’aparatositat de la caiguda i el fet que l’espectacle s’hagués de ralentí durant aproximadament un quart d’hora, l’artista no va sofrir danys d’importància i s’ha passat la nit a l’hospital en observació.

L’assaig general, al qual hi és convidat un bon nombre de persones, establia l’arrencada d’un ‘Rebel’ que avui es posa en marxa en tota la seva extensió. La preestrena, ja estaven avisats els espectadors, havia de servir per acabar d’ajustar alguns detalls. Quan un dels acròbates que participaven en un número d’aquells en què un gran balancí es mou carregat amb quatre o cinc artistes damunt l’escenari i cada cert nombre de balancejos un artista es deixa anar per enlairar-se i fer una pirueta abans de caure a una lona que evita la caiguda, justament la compenetració amb dita lona va fallar i l’acròbata va impactar contra el terra.

Tothom va ser conscient que alguna cosa havia passat i l’impacte va alarmar més d’un assistent. L’espectacle va reduir el ritme mentre s’assistia l’acròbata accidentat, que va ser retirat en llitera de l’escenari i amb una ambulància se’l va traslladar cap a l’hospital. Fonts de l’organització van informar que l’evacuació cap al centre sanitari es va fer per precaució i que l’artista quedaria ingressat per comprovar la seva evolució i que no hi hagués cap ensurt, que ben entrada la matinada no es preveia.

Malgrat l’incident, Andorra Turisme està convençut que ‘Rebel’ i el Cirque du Soleil tornarà a ser un molt bon esquer per al mes de juliol andorrà. La funció de preparació, no obstant, no va acabar de convèncer. Almenys, no a aquells que esperaven ‘marxa’ musical. La selecció triada és de música força ‘suau’ i més enllà d’un parell de números realment molt atractius, la resta van ser considerats més aviat discrets. També és cert, però, que molta gent s’ha habituat als espectacles estiuencs de la companyia canadenca i costa més que impactin. Malauradament, l’impacte, a tots nivells, de la preestrena va ser la caiguda de l’acròbata.

S’espera que a partir d’aquesta nit a les 10 tot sigui ben diferent. El ritme de reserva de llocs a peu o adquisició d’entrades és força bo i es preveu omplir l’aforament la immensa majoria dels dies. Cirque du Soleil continua sent una marca atractiva i cridanera. Però està sobre la taula la continuïtat de la presència dels treballs de la companyia al Principat. El nou mandat governamental, el fet que hi hagi nova ministra al capdavant del departament de Turisme, que és qui promou la iniciativa i que la cartera hagi quedat en mans liberals, no massa contents amb la gestió fet de l’esdeveniment anys anteriors, augura canvis. Ara, el que no se sap és fins on acabaran arribant aquests canvis. 

Etiquetes

Comentaris

Trending