La brutícia s'acumula a l'entorn de Sant Cerni de Nagol

Al voltant de l'església romànica hi ha ampolles, llaunes i bosses

-
-
A l'entorn de l'església romànica de Sant Cerni de Nagol, a Sant Julià de Lòria, hi ha ampolles, papers, llaunes i bosses de plàstic. És un fet que es repeteix sovint i que ja van denunciar el mes de febrer passat uns veïns. És un lloc habitual de 'botellón' i d'altres consums i frequentat per gent jove que hi acostuma a arribar amb cotxes i circulant a gran velocitat per una carretera amb corbes tancades.

Sant Cerni de Nagol és un lloc de reunió de joves perquè és un indret aïllat i des d'on es pot controlar perfectament l'arribada de cotxes ja sigui de la policia o del servei de circulació perquè des de l'església es veu gran part de la carretera o del camí si algú s'hi acosta caminant. Per això es tria per fer 'botellón', consumir substàncies estupefaents o muntar festes. 

Això es tradueix en l'acumulació de brutícia i en incivisme, fins el punt que una pila baptismal que hi ha a l'entrada és sovint el recipient de llaunes de beguda o de bosses buides de patates o de fruits secs. Aquesta mateixa setmana, la part que queda sota el porxo estava plena de burilles de cigarret i de clofolles de pipes de gira-sol tot i que a pocs metres de l'església hi ha un contenidor.

Els veïns fa temps que reclamen més presència dels servei de neteja comunal tenint en compte que és un monument  molt visitat i que s'hi celebren bodes, batejos i comunions. L'església va ser declarada l'any 2003 Bé d'interès cultural i s'hi fan visites guiades els mesos de juliol i d'agost. En aquest període de l'any 2017 la van visitar 997 persones

La brutícia arriba fins al camí de Sant Cerni que va a Sant Julià de Lòria, i a la seva prolongació fins a Aixirivall i que forma part del circuit anomenat Tomb Lauredià.

Comentaris (5)

Trending