La Batllia admet la demanda dels processats del ‘cas BPA’ per la ‘fiscalada’

Els exdirigents i antics gestors de l’entitat bancària han recorregut contra la desestimació del Consell Superior de la recusació sol·licitada del fiscal general i un adjunt

-
-
La Batllia ha admès a tràmit la demanda presentada pels processats pel ‘cas BPA’ contra la desestimació del Consell Superior de la Justícia de la petició de recusació del fiscal general, Alfons Alberca, i l’adjunt Borja Aguado. Els exdirigents i antics gestors de l’entitat bancària van sol·licitar que els dos representants del ministeri públic fossin apartats del cas després de mantenir una trobada amb consellers generals de la coalició governamental interessant canvis legislatius que haurien anat en perjudici dels acusats.

Davant el fet que transcendís la trobada d’Alberca i Aguado amb diversos representants parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, els processats en la causa general del ‘cas BPA’ van sol·licitar al poder judicial que se’ls deixés fora del cas. I és que els dos fiscals van demanar als consellers que promoguessin uns canvis -que malgrat que efectivament, es van presentar a tramitació però abans que s’iniciés el tràmit es van retirar- perquè, entre altres coses, es pogués deixar sense força la jurisprudència del Constitucional que impedeix incorporar a la causa certs elements de prova que la fiscalia pretén i que vulneren drets fonamentals d’alguns dels processats. Tot plegat és la denominada ‘fiscalada’.

El Consell Superior va descartar deixar els dos fiscals fora del cas i va enviar els peticionaris al Tribunal Constitucional (TC). Com els demandants creien, el TC, contradient allò mantingut pel poder judicial, va concloure que s’ha de seguir la via ordinària d’apel·lacions. D’aquí que s’hagi presentat la demanda ara acceptada. Inicialment, el batlle ponent del cas havia de ser Xavier Colom, que va instar la seva abstenció atès que té lligams amb algun dels advocats que participen tècnicament en la causa. Finalment serà Imma Rodríguez qui assumeixi la ponència. L’admissió de la demanda es pot considerar, notificada fa pocs dies, es pot considerar poc més que un tràmit.

Comentaris (2)

Trending