Jutjaran el juliol per sectarisme quatre capellans del bisbat d’Urgell

Malgrat que el sumari que instrueix un tribunal eclesiàstic i afecta una vintena de persones es manté secret, Vives finalment ha accedit a suspendre els religiosos de la seva diòcesi 

-
-
Quatre capellans del bisbat d’Urgell seran jutjats aquest mes de juliol per un tribunal eclesiàstic constituït expressament a Vic. Els quatre religiosos, que haurien tingut fins ara la missió sacerdotal encomanada a Bellver de Cerdanya i a la Vall de Ribes de Freser, estan investigats juntament amb una quinzena de persones més -de les quals només dues laiques- de diferents diòcesis catalanes per suposades pràctiques sectàries i per defensar una doctrina sexual contrària al principi de celibat.

La imminència del judici, de la qual no se’n sap pas gaire detalls atès que la causa és secreta, ha obligat finalment l’arquebisbe ad personam titular del bisbat d’Urgell, el Copríncep d’Andorra Joan-Enric Vives, a suspendre de funcions els quatre implicats de la diòcesi. Fins a darrera hora Vives hauria intentat bandejar la situació. Però finalment ha hagut de suspendre els quatre capellans que formarien part de l’organització denominada Seminari Poble de Déu, que el 2017 va ser prohibida per l’arquebisbe de Barcelona Juan José Omella.

Entre els suspesos hi hauria els capellans de Bellver de Cerdanya Carles Rius i Melcior Querol i el rector de Núria Joan Perera. La suspensió ja fa alguns dies que és efectiva i està obligant a una reorganització de la diòcesi. Els serveis religiosos urgents com ara els funerals han estat atesos. I s’espera que al santuari de Núria s’hi recuperi aquest cap de setmana la normalitat amb un nou responsable que, en principi, ocuparà el càrrec de manera provisional. 

A banda del comportament suposadament sectari, a l’organització Seminari Poble de Déu se li retreu especialment que els seus components defensen la pràctica del sexe malgrat els postulats general de l’Església. El cas, que fa uns mesos que va transcendir, afecta almenys els bisbats d’Urgell, Lleida, Vic i Tarragona. La vista s’ha de celebrar el mes que ve davant l’esmentat tribunal eclesiàstic ad hoc.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.