Jutges i magistrats d’Espanya i Andorra podran accedir a la jurisprudència de tots dos països

Els màxims responsables de les cúpules judicials, Carlos Lesmes i Enric Casadevall, signen una addenda a un acord internacional de col·laboració ja establert el 2015

Un moment de l'acte de signatura de l'addenda entre Carlos Lesmes (esquerra) i Enric Casadevall.
Un moment de l'acte de signatura de l'addenda entre Carlos Lesmes (esquerra) i Enric Casadevall.
El president de Tribunal Suprem espanyol i del Consell General de Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i el president de Consell Superior de la Justícia d'Andorra, Enric Casadevall, han signat una addenda a l'acord subscrit per tots dos organismes el 2015 que permetrà l'accés de jutges i magistrats, tant exercents a Espanya com al Principat, perquè puguin accedir recíprocament als respectius fons documentals i jurisprudencials.

L'acord subscrit el 2015 pel CGPJ i el Consell Superior d'Justícia preveia, entre d'altres àmbits de col·laboració, el "intercanvi de publicacions que dimanin de les seves activitats respectives i que interessin a les mateixes". Ara, amb la signatura de l'addenda, s'especifica que la col·laboració entre ambdues institucions inclourà el "intercanvi documental i jurisprudencial".

A la pràctica, els jutges i magistrats que exerceixin al Principat tindran accés als fons bibliogràfics i jurisprudencials espanyols a través de Centre de Documentació Judicial (CENDOJ) de l'CGPJ i, recíprocament, els jutges i magistrats espanyols podran accedir als andorrans a través de l'entorn restringit del portal del Consell Superior a través de l’adreça www.justicia.ad. Aquest intercanvi d'informació serà de gran utilitat per al conjunt de jutges i magistrats en l'exercici de les seves funcions jurisdiccionals.

L'acord internacional administratiu signat per ambdues institucions el 2015 establia els mecanismes per regular el nomenament i exercici de funcions jurisdiccionals per part dels jutges i magistrats espanyols que també exerceixin al Principat d'Andorra. Incloïa, a més, la col·laboració en matèria de formació, inspecció i estadística.

Comentaris (2)

Trending