Jutgen l’apunyalament brutal que hi va haver fa un any i mig en un pis d’Encamp

La fiscalia demanarà cinc anys de presó per l’autor material de les ganivetades i canvia la qualificació per al seu acompanyant, que ara el considera encobridor

Dos detinguts pel gravíssim apunyalament d\'Encamp: el presumpte autor material té dinou anys
Dos detinguts pel gravíssim apunyalament d\'Encamp: el presumpte autor material té dinou anys
El noi que el 16 de juny de l’any passat a la nit, en un pis de l’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp, va apunyalar brutalment l’home que vivia en aquell habitatge patia una alienació mental transitòria que no el feia conscient dels seus actes. Així ho manté la defensa, que en demana l’absolució tot i que l’acusat, de 19 anys en els moments dels fets, ha reconegut haver clavat vuit cops el ganivet a l’esquena de la víctima, de 32 anys i que encara sofreix greus seqüeles arran d’aquell atac, que també va incloure cops al cap amb un bat de beisbol. En el rerefons de tot plegat, deutes de drogues.

El Tribunal de Corts jutja aquest dimecres -i ho continuarà fent demà dijous- els dos acusats d’un afer considerat com un intent d’assassinat. Tots dos processats es van escapolir després de suposadament cometre la brutal agressió, encara que el segon dels processats, un resident portuguès que avui té 38 anys, assegura que no va participar dels fets. La policia va haver de dur a terme durant el cap de setmana posterior a l’apunyalament una àmplia recerca per acabar detenint tots dos homes, que van presentar-se poc abans de la mitjanit del 16 al 17 de juny del 2017 al pis on vivia la víctima, que quedava just enfront d’on té el despatx a Encamp la policia.

La reclamació del deute hauria originat la trifulga. I malgrat que el principal acusat, un resident colombià que avui té 20 anys, manté que va ser la víctima qui el va amenaçar amb un ganivet, és clar que va ser el noi qui va acabar clavant l’arma blanca. Fins a vuit cops que van afectar llocs sensibles toràcics i abdominals. La brutalitat emprada va ser més que notable. I així ho avala el ministeri públic amb tot els detalls i indicis recollits al seu dia pels agents de policia i, també, a partir de la investigació posterior.

La fiscalia té intenció de sol·licitar cinc anys de presó ferma per al principal acusat, ja que es preveu l’atenuant de ser menor de 21 anys en el moment dels fets, i inicialment en preveia nou per al seu acompanyant. Tots dos estan empresonats des del moment dels fets. De la seva banda, l’acusació particular que representa els interessos de la víctima, de nacionalitat andorrana, elevarà la petició de les penes fins als sis i als dotze anys respectivament. Tant l’acusació pública com la particular consideren que els dos acusats van participar indubtablement en l’agressió.

Durant la vista, la participació de l'acompanyant, el resident portuguès, s'ha anat diluint i al final el ministeri públic ha anunciat que enlloc d'acusar-lo igual que l'autor material de les ganivetades d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa, l'acusaria d'un delicte d'encobriment i d'un altre de l'omissió del deure de socors. I que en conjunt, pels dos delictes, en lloc de nou anys de presó en sol·licitaria quatre. La defensa de l'home ha demanat aturar el judici per poder reestudiar la nova situació. I en conseqüència s'ha suspès la vista fins aquest dijous.

Etiquetes

Comentaris

Trending