El Tribunal de Corts fixa el reinici del judici de la causa general del ‘cas BPA’ per al 9 de maig

El nou calendari establert pels magistrats ja preveu que les vistes s’allarguin fins a final d’aquest 2022, però no es descarta que els nous advocats d’ofici designats demanin més temps per estudiar la causa

Imatge d'una de les primeres sessions del judici de la causa general del cas 'BPA'.
Imatge d'una de les primeres sessions del judici de la causa general del cas 'BPA'. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha fixat per al 9 de maig el reinici del judici de la causa general del ‘cas BPA’. El tribunal ha establert un nou calendari després que el Col·legi d’Advocats hagi tancat la designació dels nous advocats defensors per als sis processats que es van quedar sense representant legal per la renúncia del lletrat Josep Anton Silvestre a seguir en el procés per motius de consciència veient com evolucionava el judici.

Després de diversos contactes i consultes, l’ens professional ha pogut tancar un llistat d’advocats -cinc per a sis processats, perquè un dels lletrats assumirà en principi la representació de dos- que s’integraran en la defensa. Cal veure ara si els encausats mostraran el seu acord als advocats assignats o, especialment aquells que coincideixen sota el paraigua d’un sol lletrat, s’hi oposen.

Imatge d'una de les sessions del judici.

Relacionat

Defensa 550 euros; acusació 25.000 euros (al mes)

També caldrà veure si els nous juristes assignats en tindran prou amb els tres mesos de marge que el Tribunal de Corts ha establert perquè els nous defensors puguin estudiar la causa abans d’endinsar-se en el judici. I és que cap dels advocats nomenats d’ofici, evidentment, no ha tingut cap relació amb el cas i, per tant, el seu desconeixement jurídic és total. I el sumari volta els 300.000 folis, més que menys.

En qualsevol cas, i ja d’entrada, la providència dictada pel tribunal presidit pel magistrat Enric Anglada atorga tres mesos abans no es reprengui la vista. Ara caldrà veure si els designats en tindran prou o voldran més marge de temps. I si en volguessin més, si el tribunal ho autoritza. En qualsevol cas, amb la nova data fixada el calendari ja es mou tot i es preveu que el judici s’allargui com a mínim fins a final d’aquest 2022.

Comentaris (3)

Trending