El Tribunal de Corts descarta posposar el judici del ‘cas BPA’ pel recurs d’empara al TC

El president de la sala recorda que si el Constitucional hagués volgut parar la vista ho hauria pogut fer i que, per tant, fins que no es pronunciï sobre la petició dels dos advocats nous no hi ha cap canvi que porti a aturar el procés

La sala, aquest matí, preparant-se per al reinici.
La sala, aquest matí, preparant-se per al reinici. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha descartat posposar la represa del judici de la causa general del ‘cas BPA’ com han sol·licitat els dos advocats que s’han incorporat de nou a defensar tres dels processats. La petició, feta a la sala de vistes mateix, s’ha fet en base al recurs d’empara que hi ha interposat davant el Tribunal Constitucional (TC). El president del tribunal jutjador, Enric Anglada, ha afirmat que “com que a data d’avui el Constitucional no ha fet res ni ha dit res quan ho hauria pogut fer, tenim idèntica situació processal que la de dies enrere” i, per tant, escau, “tirar endavant”.

Anglada ha explicat que una vegada el TC va demanar la informació pertinent, tota la documental necessària per analitzar si s’ha vulnerat el dret a defensa o la igualtat d’armes, entre altres coses, de les quals han de gaudir els representats pels dos advocats que s’incorporen a la causa, el Tribunal de Corts “va treballar fil per randa, matí, tarda i nit” i en 24 hores es va lliurar tota la còpia de les actuacions. “En té ple coneixement”, el Constitucional. “Ho té tot, des del primer foli fins al final”, ha deixat clar el magistrat.

Processats i advocats del 'cas BPA' durant un recés d'una de les sessions.

Relacionat

El judici per la causa general del ‘cas BPA’ es reprèn mirant al Constitucional

Per tant, i en no haver dit res fins al moment, la petició de suspensió “no pot prosperar” perquè “nosaltres ja hem resolt la situació” i el Tribunal de Corts ja va acordar que es podia reprendre la vista sense necessitat d’atorgar més temps als dos advocats que s’incorporen a la causa procedent del torn d’ofici per estudiar el cas i, en conseqüència, “tirarem endavant”. “Si el TC admetés amb efectes suspensius” el recurs d’empara, “ja tornaríem enrere”, ha dit Anglada.

Comentaris (2)

Trending