El judici per la causa general del ‘cas BPA’ es reprèn mirant al Constitucional

Aquest dilluns totes les parts implicades en l’afer estant citades a primera hora del matí a la Seu de la Justícia però s’està a l’expectativa de la resolució d’un recurs d’empara

Processats i advocats del 'cas BPA' durant un recés d'una de les sessions.
Processats i advocats del 'cas BPA' durant un recés d'una de les sessions. Toni Solanelles

Gairebé quatre mesos després d’ajornar-se per la renúncia d’un advocat a continuar defensant sis dels processats en la causa general del ‘cas BPA’, per aquest dilluns està prevista una nova represa. En principi, la vista s’hauria de reiniciar davant el Tribunal de Corts. Però les parts implicades estan pendents del Tribunal Constitucional (TC) i del recurs d’empara presentat pels dos advocats d’ofici que s’incorporen a la causa.

Els dos lletrats, després de ser designats pel col·legi i de ser acceptats pels acusats als quals se’ls atribuïen, van demanar un marge de temps ampli per estudiar el cas i poder garantir la defensa dels seus patrocinats en condicions. La sala presidida actualment per Enric Anglada va fixar la represa per aquest 9 de maig sense atendre les peticions posteriors, que reclamaven que la vista es pogués ajornar fins a després de Meritxell, perquè els juristes en qüestió, que no han treballat mai la causa, poguessin preparar-la.

Imatge d'arxiu d'una de les primeres sessions del judici.

Relacionat

El Superior es renta les mans i manté la represa del judici del ‘cas BPA’ al 9 de maig

Tant Corts com el Tribunal Superior han desestimat les pretensions dels advocats i el fet que, entre altres coses, consideren que hi ha un greuge entre parts alhora que una vulneració del dret a defensa. Aquests són dos dels motius, més la vulneració del dret a un procés degut o al fet de no haver obtingut una decisió degudament raonada, que s’han exposat davant el Constitucional. Els dos lletrats que han promogut el recurs d’empara han sol·licitat que l’admissió a tràmit de la seva acció tingui efectes suspensius.

Per tant, si el TC considerés que hi ha elements per admetre el recurs i per fer-ho amb efectes suspensius, tot plegat suposaria que s’hauria d’ajornar la vista fins que no hi hagués la sentència corresponent del Constitucional. Davant d’això, una opció seria que Corts s’esperi a saber si s’admet o no el recurs. No obstant, res d’això no s’ha comunicat i les parts estan convocades per aquest dilluns a 1/4 de 10 del matí a la Sala Magna de la Seu de la Justícia.

Comentaris (2)

Trending