El Tribunal de Corts acorda obrir una causa per desobediència contra Pallardó

Els magistrats que jutgen el ‘cas BPA’ recorden que en les dues citacions que es van trametre al testimoni clau de la causa general ja se’l va advertir degudament de les conseqüències de no presentar-se

Rafael Pallardó.
Rafael Pallardó. ARXIU

El Tribunal de Corts ha acordat deduir testimoni per un presumpte delicte de desobediència a l’autoritat judicial contra l’empresari Rafael Pallardó, testimoni clau en la causa general del ‘cas BPA’ i que per dues vegades com a mínim ha decidit no presentar-se en la vista que se segueix des de fa anys pel cas que va suposar la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA).

El fiscal general, Alfons Alberca, havia sol·licitat justament que se li obrissin les oportunes diligències pel fet de no haver-se presentat davant el tribunal. La primera vegada va fer cap justificació, sols va dir que no es presentaria. Sí que hauria deixat clar que qualsevol cosa que pogués dir el podria afectar per altres causes que té obertes, sia a Andorra, sia a Espanya. Finalment va anunciar que acudiria el 14 de juny al judici però aquest dimecres tampoc no es va presentar.

En aquest cas va demanar poder declarar des d’Espanya i davant d’un tribunal espanyol. Això no ha estat suficient ni per al fiscal ni per als magistrats del tribunal. En l’inici de la sessió judicial d’aquest matí de dijous, el president del tribunal, Enric Anglada, ha anunciat que després d’una oportuna deliberació, i veient que en les dues citacions que se li van fer se l’advertia de les conseqüències que podien suposar no presentar-se al judici.

Per aquest motiu, vistes les comunicacions oficials realitzades, s’ha acordat deduir testimoni en relació a la desobediència presumptament comesa i es tramet tot plegat a la Batllia perquè, per torn, davant l’oficina judicial d’instrucció penal que per torn pertoqui, s’obri la corresponent causa contra Pallardó.

Comentaris (7)

Trending