Un testimoni de l’atropellament mortal destaca la celeritat dels fets i l’agressivitat de la víctima

Una de les persones que va presenciar l’accident mortal declara a la Batllia sense entrar en si hi va haver voluntarietat o no en l’acció del tot-terreny que va envestir l’home que resultaria difunt

Vianants i sanitaris atenent la víctima de l'atropellament.
Vianants i sanitaris atenent la víctima de l'atropellament. ARXIU

Un testimoni de l’atropellament que hi va haver el 22 d’agost a l’avinguda Tarragona, a l’altura del McAuto, ha declarat a la Batllia, en el marc de la instrucció de la causa, que els fets van passar en qüestió de pocs segons, que en un moment donat el tot-terreny conduït per l’ara empresonat es va moure i passar per damunt de l’home que durant tota l’estona s’havia mostrat molt agressiu, copejant de manera ostensible el capó del vehicle que l’acabaria envestint.

Per ara és l’única persona que va presenciar els fets, des de la terrassa del McDonald’s, que ha prestat declaració davant la batlle instructora del cas, que després d’uns dies d’atur ha reprès el fil de la investigació. L’empresonat, un odontòleg establert a Vilanova i la Geltrú, està processat per un homicidi voluntari. Per ara, no només la Batllia ha mantingut la seva reclusió. També el Tribunal de Corts, denegant la petició d’alliberament sol·licitada per la defensa, ha avalat la mesura de presó dictada.

L’únic testimoni que fins ara hauria prestat declaració a la Batllia en el marc de la instrucció de la causa hauria ratificat en gran mesura les manifestacions que ja va fer al seu dia en seu judicial. En aquest sentit, segons fonts coneixedores del cas, el testimoni hauria assegurat que si cap de les persones que estaven en les immediacions d’on van succeir els fets no va acudir a intentar ‘mediar’ entre les dues parts enfrontades en l’altercat va ser per l’agressivitat que mostrava la que acabaria sent la víctima des que el conductor que el va envestir va recriminar una imprudència del primer.

Vianants i sanitaris atenent la víctima de l'atropellament.

Relacionat

El causant de l’atropellament mortal a l’avinguda Tarragona haurà de continuar a la presó

El testimoni, segons les fonts, no hauria pogut esclarir si hi va haver voluntarietat o no en l’atropellament. Sí que tot va ser molt ràpid i que, aparentment, no hi hauria premeditació. Des que l’home que acabaria morint comença a escridassar molt ostensiblement la copilot fins que passa per davant del vehicle colpejant-ne el capó i dirigint-se cap al lloc del conductor passen molts pocs segons. De cop el tot-terreny de l’ara empresonat es mou i atropella mortalment qui era un xofer de la companyia Andbus.

Segons altres fonts coneixedores del cas, que res tenen a veure amb el testimoni, un dels aspectes que caldrà veure i ratificar és si el conductor del tot-terreny, com es veuria en les imatges de les càmeres de mobilitat, va anar fent girar les rodes del vehicle a mida que avançava qui acabaria sent la víctima tot seguint la trajectòria d’aquest darrer fins, en un moment donat, accelera i li passa per damunt.

Comentaris (6)

Trending