Tercera i definitiva subhasta dels dos edificis Cibós de Sant Julià

La sala d’actes del comú d’Escaldes acollirà el 7 de juliol el darrer intent per vendre la parcel·la on hi ha bastits, a la carretera de la Rabassa, els dos blocs immobiliaris

Un dels edificis Terres de Cibós.
Un dels edificis Terres de Cibós. ARXIU

La sala d’actes del comú d’Escaldes acollirà el 7 de juliol a la tarda el darrer intent per vendre la parcel·la de 4.200 metres quadrats sobre la qual hi ha bastits els dos edificis coneguts com a Terres de Cibós (o Sibós, depèn del document). L’esclat de la pandèmia va ajornar la convocatòria i l’ha retardat fins ara. Si la valoració dels béns objecte de subhasta era de 6,7 milions d’euros, ara el preu de sortida serà de 3,4 milions, el 50%, tal i com estableix la legislació.

Els dos blocs, que tenen la consideració urbanística d’aparthotel, estan parcialment llogats i formen part dels béns titularitat d’un conegut empresari que els va promoure i construir i que fa temps que està en fallida. En conjunt són 45 apartaments, més places d’aparcament i trasters. Tot surt a subhasta d’una sola peça. És a dir, no és ven unitat per unitat. En els dos primers intents de vendre el terreny i els blocs no hi va haver interessats. Ara potser sí que hi hauria algun promotor o immobiliari disposat a invertir.

Imatge d'un dels edificis, a la carretera de la Rabassa.

Relacionat

Subhasten el terreny on estan bastits els controvertits edificis Terres de Cibós, a Sant Julià

I és que els edificis, que s’han anat deteriorant amb el pas del temps sense que s’hi hagin fet totes les intervencions necessàries, necessiten una bona actuació per posar-los al dia. De fet, els llogaters que encara resten als edificis fa temps que han estat denunciant la situació amb què han estat vivint, una situació que la saig que gestiona la fallida va mirar de remeiar, després de rebre fortes crítiques, contractant un expert en gestió immobiliària perquè, almenys, tingués cura dels serveis bàsics.

La parcel·la i, per tant, els dos edificis, estan situats a la carretera de la Rabassa, a tocar de l’antic hotel Bonavista. Construccions Loan, igual com el seu principal responsable, Josep Maria Loan, va ser la promotora dels immobles i els darrers temps també l’explotadora dels mateixos, fins que van ser embargats. Qui assumeixi l’adquisició dels béns immobles, si finalment sorgeix un comprador, ha de tenir clar que hi ha pendents deutes de naturalesa tributària comunal. Res d’important comparat amb el muntant global de l’operació.

Comentaris

Trending