Surten de la presó dos germans contrabandistes urgellencs ‘contactes’ de la guàrdia civil

Havien estat detinguts a principi d’octubre juntament amb quatre persones més, una de les quals, un veí de Canillo, compleix ara quatre mesos ferms d’empresonament

Residents a l'Alt Urgell, els dos 'fardistes' ara alliberats coneixen tots els camins entre la comarca i Andorra.
Residents a l'Alt Urgell, els dos 'fardistes' ara alliberats coneixen tots els camins entre la comarca i Andorra. ARXIU

Dos dels detinguts en la denominada ‘Operació Terra’ de lluita contra el tràfic il·legal de tabac han sortit de la Comella i han estat expulsats d’Andorra. Es tracta de dos germans de 53 i 61 anys residents a l’Alt Urgell i que en major o menor mesura sempre s’han dedicat al contraban. A més, eren ‘goles profundes’ de la guàrdia civil en estar vinculats familiarment a un comandament i, alhora, conèixer el ‘negoci’ tant a l’Alt Urgell com a la Cerdanya i, en conseqüència, també al Principat.

Tots dos van ser detinguts el 6 d’octubre juntament amb quatre persones més. Només una d’aquestes, un resident a Canillo de 46 anys, resta empresonat en imposar-li els darrers dies una condemna ferma de quatre mesos. Els altres tres detinguts (la companya d’aquest darrer, de 32 anys; una altra dona de 76 anys i un home de 58 anys) mai no van entrar a la Comella. Els dos darrers citats estarien vinculats a un comerç del centre d’Andorra la Vella que, aparentment, l’únic que feia era vendre tabac, i alguna vegada hauria superat els límits legalment establerts.

Una part del producte comissat al Pas de la Casa en la segona de les intervencions.

Relacionat

Tres fardistes empresonats i set detinguts més en dues operacions anti contraban

Els dos urgellencs haurien vingut a Andorra a fer algun carregament de tabac el dia que van ser enxampats. De fet, la policia tenia diversos telèfons punxats atès que la denominada ‘Operació Terra’, de la qual una part es mantenia en secret de sumari una vegada ja realitzats els arrestos, havia estat judicialitzada feia mesos. Els dos expulsats són uns coneguts ‘fardistes’ que haurien reconegut diversos viatges per les muntanyes andorranocatalanes.

Comentaris (3)

Trending