Surt de la presó el ‘correu’ del ‘supermercat de la droga’

Llibertat provisional per al jove andorrà a qui el maig del 2018 se li van enxampar 228 grams de cocaïna a la motxilla amb la qual pujava des de la Seu a Andorra amb l’autobús de línia

Dos agents de policia condueixen el jove cap a la sala d'actes de Prada Casadet on se celebrava el judici.
Dos agents de policia condueixen el jove cap a la sala d'actes de Prada Casadet on se celebrava el judici. Toni Solanelles

La col·laboració amb la policia al final ha tingut premi. Malgrat que inicialment li demanaven sis anys de presó i durant el judici, la setmana passada, el fiscal ja va rebaixar la petició a quatre, el jove andorrà que el maig del 2018 va ser enxampat al bus de línia amb el qual pujava de la Seu amb 228 grams de cocaïna a la motxilla ja ha sortit en llibertat provisional. Haurà fet 25 mesos de presó i si no passa res, almenys per aquesta causa, no haurà de tornar a la Comella.

El jove, ara estudiant de Dret que no podia seguir amb normalitat els exàmens de la UNED per les deficiències telemàtiques que hi ha a la presó, situació que també haurà influït a l’hora que el Tribunal de Corts ha pres la decisió de deixar-lo en llibertat, va sortir del centre penitenciari aquest dimarts. Per tant, i vinculat a la denominada ‘Operació Nord’ també coneguda com el ‘supermercat de la droga’, a la Comella només hi queda un dels processats, l’home que acompanyava el màxim responsable de tot plegat, un conegut traficant valencià resident a temporades al Principat que feia temps que la policia investigava com a principal subministrador de droga per al Pas de la Casa.

ARRIBADA A PRADA CASADET DEL JOVE ANDORRÀ ACUSAT DE FER DE 'CORREU' I A QUI SE LI VAN TROBAR ELS 228 GRAMS.

Relacionat

“València no és Andorra” o el dia que el ‘correu’ va delatar el ‘narco’

El principal acusat va ser jutjat en rebel·lia. Un bon dia la Batllia li va donar permís per anar al metge i com aquell qui surt a comprar tabac, evidentment, ja no va tornar. Per a ell la petició de condemna és de dotze anys. Va ser aquest home qui va donar la droga al jove ara alliberat perquè fes la feina ‘bruta’ de passar-la per la frontera. Perquè li fes de 'correu'. El jove andorrà, embolicat amb la qüestió de les drogues des de molt aviat, va assegurar durant el judici que havia acceptat l’encàrrec sota amenaça de mort. Coaccionat.

Després, una vegada se’l va enxampar a la frontera, el noi va acceptar col·laborar amb la policia. Fins al punt que a banda de delatar qui era el propietari real de la droga, fet que va deixar esparverats els agents en saber el nom de qui hi havia darrere (més que el nom, el renom, ‘El valenciano’), també va participar en el disseny de l’estratègia que va servir per detenir el cervell de tot plegat i el seu presumpte col·laborador, com a mínim, el seu acompanyant en el viatge des de Catarroja. Va ser la primera entrega controlada de droga que s’ha fet el país. I ara li ha valgut poder sortir de la presó abans del previst. Al Principat no sempre -millor dit, mai fins llavors- no es comissen 228 grams de cocaïna de manera efectiva.

Comentaris

Trending