Satisfacció amb l’elecció dels dos nous notaris

Al notariat l’opinió compartida és que són dos professionals que sumaran, els juristes també celebren el procés i un sector com l’immobiliari considera que s’haurien d’haver escollit més fedataris

El reglament aprovat per Govern permet als notaris fer matrimonis civils.
El reglament aprovat per Govern permet als notaris fer matrimonis civils. ARXIU

El resultat final del procés de selecció de dos notaris, per norma general, està sent valorant molt positivament. Per primera vegada es duia a terme un concurs d’aquesta mena i es considera que ha estat molt ben executat. És evident que aquells aspirants que no han aconseguit la plaça, tenen hores d’ara un sentiment agredolç, però les diverses fonts consultades han assegurat que no es preveu cap impugnació ni molt menys. I que es pot donar per feta la designació de Jordi Junyer i Jordi París com a notaris.

És clar que ara han de passar un procés de formació de mig any en algun dels despatxos que ja estan actualment en actiu. De fet, en queden tres. Excepte en el cas de Josep Estañol, per una qüestió de salut ha hagut de deixar la professió, la resta de fedataris que van estrenar l’Andorra post Constitució es mantenen avui dia en actiu. I seran alguns d’ells els qui contribueixin en la formació definitiva de Junyer i París abans que cadascun d’ells es posin pel seu compte.

Jordi Junyer i Jordi París havien estat batlles i ara exercien l'advocacia des d'àmbits lleugerament diferents.

Relacionat

Els exbatlles Jordi Junyer i Jordi París seran els dos nous notaris

Des del sector de la notaria hi ha el convenciment compartit que els dos professionals que han quedat millor posicionats en el concurs sumaran dins el col·lectiu i en poc temps estaran plenament operatius i amb bon rendiment. Un sentiment, en certa manera, que també es comparteix des de l’àmbit de l’advocacia, on també s’ha celebrat tot el procediment. Finalment, un sector tan lligat per relació mercantil amb el notariat com l’immobiliari també valora molt positivament l’elecció de dos nous notaris.

Des dels immobiliaris, les fonts consultades afirmen que no s’està per valorar des dels tecnicismes. En aquest sentit, els agents immobiliaris troben fins i tot que s’han escollit pocs professionals de la notaria. Consideren que ja que s’havia posat en marxa, calia triar-ne més. Fins i tot quatre o cinc atès el volum de feina que es genera. En aquest sentit les fonts consultades han recordat que hi ha moltes divisions horitzontals encallades per la complexitat que comporten i la manca de recursos humans disponibles.

Comentaris (2)

Trending