Un recurs apel·la a les proves no fonamentades per absoldre un condemnat per tràfic de drogues

La fiscalia considera que la sentència del Tribunal de Corts està degudament fonamentada

Comentaris

Sala de vistes del Tribunal de Corts.
Sala de vistes del Tribunal de Corts. ARXIU

El Tribunal Superior ha deixat vist per sentència el recurs presentat per l'advocat d'un condemnat com a cap d'una xarxa de tràfic d'estupefaents.  El defensor n'ha demanat l'absolució o que no hagi de complir més pena de presó mentre que la fiscal s'ha oposat al recurs considerant que la sentència el Tribunal de Corts està degudament fonamentada.

Els fets es remunten al març del 2011, quan la policia italiana va detenir a l'illa de Sardenya un resident a Andorra que portava en un cotxe amb doble fons 13,9 quilos d'haixix i un quilo de marihuana per vendre. El van detenir i jutjar i va complir quatre anys de presó. Però va assegurar que l'operació havia estat organitzada per un altre resident que també havia viatjat amb ell i que va ser condemnat, en primera instància a quatre anys de presó, dos d'ells amb sentència ferma.

L'advocat ha explicat que, en el seu moment, dos dels testimonis no el van incriminar, que en els seus dispositius USB que va examinar la policia no hi havia res d'imputable i que, en els darrers anys, el seu comportament ha estat bo. Ha negat que utilitzés la xarxa de comunicació Nevada per fer-ne cap d'il·legal entre ell i el conductor del cotxe on es va trobar la droga. "L'únic argument que s'ha fet servir és que segons la policia, el Nevada és el sistema de comunicació de la delinqüència internacional". Ha questionat el valor de les vistes orals per l'admissió de proves testificals. Ha exposat que l'acusat pateix depressió a causa del procediment judicial actiu des del 2013 i el fet de tornar a la presó agreujaria la seva malaltia.

La fiscal, per la seva part, ha explicat que queda demostrat que l'acusat organitzava, finançava i controlava l'arribada dels estupefaents i que està comprovat que estava a Itàlia en el moment dels fets. Ha recordat que té antecedents penals a Espanya per tràfic de drogues.

Etiquetes

Comentaris

Trending