Rajoy ‘s’acosta’ una mica més a la banqueta dels acusats per l’atac a la sobirania andorrana

La Justícia espanyola va desestimant les maniobres dilatòries de l’expresident espanyol i la Batllia prepara el terreny per assignar advocats d’ofici per als querellats en la derivada de la denominada ‘Operació Catalunya’ que ho precisin

Mariano Rajoy en un míting quan encara liderava el PP.
Mariano Rajoy en un míting quan encara liderava el PP. ARXIU

L’expresident espanyol Mariano Rajoy ho té cada vegada més difícil per capejar la Justícia andorrana. Que hagi de respondre davant la Batllia no vol dir res en relació a com pot acabar la investigació oberta de la derivada andorrana de la denominada ‘Operació Catalunya’. Les autoritats judicials espanyoles desestimaran les maniobres legals dilatòries de Rajoy i, per tant, el polític del Partit Popular (PP) s’haurà de cenyir a allò que el Batllia estableixi en la comissió rogatòria.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, la instructora de la querella contra diversos dirigents polítics i policials espanyols -presentada inicialment per l’Institut de Drets Humans d’Andorra i el col·lectiu jurista català Drets- als quals s’acusa d’haver atacat la sobirania andorrana i haver maniobrat per enfonsar Banca Privada d’Andorra (BPA) està adobant el terreny per poder designar d’ofici els advocats que escaigui a aquells querellats que així ho necessiti.

M. Rajoy embolica.

Relacionat

Les maniobres de Rajoy per evitar la Justícia andorrana

Això vol dir, per tant, que hi ha querellats que no s’han presentat a la causa -sí que ho hauria fet, per exemple, l’ex-secretari d’Estat de Seguretat espanyol Francisco Martínez- i d’altres, com podria ser el propi Rajoy, que han esgotat els procediments dilatoris que estaven fent davant organismes judicials espanyols, qüestionant, per exemple, que no s’havia fet correctament ni amb les garanties necessàries la comunicació de la comissió rogatòria internacional. En fi, instruments legals fins ara pràcticament inèdits que intentaven allargar la posada a disposició de les autoritats judicials andorranes d’alguns dels querellats (a banda de Rajoy i Martínez, Jorge Fernández Díaz, Cristóbal Montoro, Ignacio Cosidó, Eugenio Pino, Marcelino Martín Blas, Bonifacio Díez i Celestino Barroso).

Mariano Rajoy.

Relacionat

Malestar en sectors jurídics espanyols per les maniobres de Rajoy per evitar Andorra

La cooperació judicial entre Espanya i Andorra funciona amb normalitat i la batlle andorrana encarregada del cas estaria al cas dels moviments que hi ha a Madrid en relació amb la causa. Per ara, l’únic que pretenia la jutgessa era comunicar-los la condició d’investigats als querellats i fer-los arribar la documentació i la motivació en relació a allò de què se’ls acusa. La designació de lletrats al Principat té per objectiu, fonamentalment, i en una segona fase, dur a terme els procediments escaients per poder escoltar la versió dels querellats.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending