Quatre exbatlles i dos joves advocats, en la recta final del concurs de notaris

La prova pràctica, oral i escrita, que s’ha de fer dilluns que ve es pressuposa decisiva tot i que després s’han de fer altres exàmens

Jordi Junyer, Maria Àngels Moreno i Sònia Baixench continuen en el procés.
Jordi Junyer, Maria Àngels Moreno i Sònia Baixench continuen en el procés. ARXIU

De manera sorprenent, aparentment, han quedat fora de la recta final del concurs per a dues places de notari alguns dels aspirants que amb més força hi arribaven. Pot ser el cas del llicenciat en Dret i oficial de notaria Àlex Isanta. Per a un dels dos llocs de fedatari públic hi queden ara mateix quatre exbatlles (un dels quals amb excedència encara vigent) i dos advocats de la nova fornada. La prova pràctica, oral i escrita, de dilluns vinent es preveu decisiva.

Queden encara en peu les candidatures dels exbatlles i ara advocats en exercici Jordi Junyer, Sònia Baixench -vicedegana de l’ens col·legial- i Jordi París -responsable de compliment normatiu de Banc Sabadell- i la batlle en excedència Maria Àngels Moreno. I també els joves juristes Josep Garcia i Mònica Mirabet. Per contra, han causat baixa amb el procés ja iniciat per no arribar a l’aprovat fins ara pel motiu que sigui, a banda d’Isanta, el batlle Xavier Colom i els advocats Arjan Jethani, Margarida Marticella i Carme Perna.

Just abans d’iniciar-se les proves, dues de les tretze aspirants inicials, Sandra Vilanova i Mar García, també van ‘caure’ del procés. En aquest cas, però, per no complir els requisits de nivell lingüístic en un cas, i per decisió pròpia, en l’altre, ja no van encetar els exàmens, que s’han d’acabar a final d’aquest mes. De fet, després de la pràctica de dilluns, el que queden són proves, per dir-ho d’alguna forma complementàries.

Així, segons el calendari oficial de les proves, després de la pràctica, els dies 14, 15 i 16 d’octubre hi ha programats psicotècnics, el 22 d’octubre la prova de castellà i l’endemà, la de francès. El tribunal es dóna prop d’un mes d’acabar de perfilar correccions i decisions diverses abans de donar ‘les notes’ i, per tant, situar al capdavant de tot els dos candidats que haurien de ser els escollits.

Etiquetes

Comentaris

Trending