Puigdemont i Forcadell animen la Justícia andorrana a aclarir l’‘Operació Catalunya’

Diversos dirigents independentistes catalans celebren la decisió de la Batllia d’investigar formalment Rajoy, Fernández Díaz i la ‘policia patriòtica’ per les maniobres fetes a Andorra per obtenir dades bancàries dels Pujol

Comentaris

Mariano Rajoy (esquerra) i Carles Puigdemont en un acte.
Mariano Rajoy (esquerra) i Carles Puigdemont en un acte. ARXIU

La Justícia andorrana és protagonista a Catalunya i Espanya. L’ex-president català Carles Puigdemont i l’ex-presidenta del Parlament Carme Forcadell són dos dels dirigents catalans que han celebrat la decisió de la Batllia de posar en marxa la investigació contra l’ex-president espanyol Mariano Rajoy i alguns dels seus ministres -Jorge Fernández Díaz, Cristóbal Montoro- i diferents integrants de la denominada ‘policia patriòtica’. I esperen que realment l’acció judicial andorrana serveixi per aclarir l’‘Operació Catalunya’ partint de l’atac a la sobirania andorrana.

Puigdemont, ara refugiat a Waterloo, o les també dirigents polítiques que, en aquest cas, van estar un bon temps empresonades com l’esmentada Carme Forcadell o l’ex-consellera de la Generalitat Dolors Bassa s’han mostrat a través de les xarxes socials satisfetes per la decisió de la Batllia de comunicar formalment a Rajoy, Montoro, Fernández Díaz, però també a Ignacio Cosidó i Francisco Martínez, la seva situació d’encausats en el cas de les coaccions a dirigents de Banca Privada d’Andorra (BPA) per tal de trobar dades bancàries dels Pujol però, també, si hi haguessin sigut, d’Artur Mas o Oriol Junqueras.

La batlle d’instrucció especialitzada Stéphanie Garcia ha posat en marxa la maquinària per impulsar la investigació d’aquelles amenaces i coaccions que haurien portat a intervenir BPA -fins i tot, enganyant suposadament dirigents americans- i, per tant, també, a atacar la sobirania andorrana. Les querelles, admeses ja fa temps, han estat impulsades per l’Institut de Drets Humans (IDHA) en col·laboració amb el col·lectiu de juristes catalans Drets, però també tenen l’adhesió de qui va ser accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, del CEO de l’esmentada entitat bancària i víctima directa de les coaccions Joan Pau Miquel, i la pròpia família Pujol.

Mariano Rajoy (dreta) i Jorge Fernández Díaz en un dels molts actes que han protagonitzat junts.

Relacionat

La Batllia activa la investigació contra Rajoy, Montoro i Fernández Díaz per l’atac a Andorra i BPA

Puigdemont deixa anar un “bravo per la Justícia andorrana, que ha demostrat més valentia i coratge que tots els togats monàrquics espanyols. Vergonya per la ‘justícia’ espanyola, empaitant ànecs o fent-se l’orni ‘per la pàtria’”. Forcadell escriu que “esperem que la instrucció avanci i els veiem en el banc dels acusats. Això seria Justícia” i Bassa ha piulat un “l’enhorabona a la Justícia andorrana, espero que finalment  algú s'atreveixi a portar-lo davant d'un tribunal, en aquests no els controlen per darrera com als espanyols”.

Tant a Andorra com a Espanya, les darreres revelacions que hi ha hagut en relació amb la ‘policia patriòtica’, que ja no deixen cap lloc a dubte de l’existència de la denominada ‘Operació Catalunya’ i el seu impacte en el Principat, s’estan estudiant múltiples accions legals i, també, polítiques, per avançar en l’aclariment de tot plegat. Malgrat que tant entorn al PP i Rajoy o al Govern d’Andorra hi ha un silenci sepulcral, el neguit, segons diverses fonts, és notable. I s’intenta capejar el temporal com es pot.

Comentaris (17)

Trending