Procuradors i saigs també participaran en la taula per millorar la Justícia

La comissió s’ha constituït ja i també comptarà amb representació del Govern, del Consell Superior i del Col·legi d’Advocats

El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença.
El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença. Toni Solanelles

El consell de ministres ha aprovat la constitució de la comissió de treball executiva que ha d’abordar les possibles mesures a adoptar per millorar el funcionament de la Justícia. Es tracta de la iniciativa acordada en el marc de la reunió que el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre del ram, Josep Maria Rossell, amb el col·legi d’advocats. A part de l’executiu i els lletrats també hi participaran procuradors i saigs.

La comissió és el resultat de l’acord assolit en la trobada de divendres, que va servir també per pactar un endarreriment de quatre mesos en l’entrada en vigor del Codi de procediment civil. En la reunió del consell de ministres, Rossell ha informat la resta del gabinet de la constitució de dit òrgan, on hi seran presents tots els operadors jurídics.

L’objectiu és, segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, trobar solucions que permetin millorar el funcionament de la Justícia. La comissió la formaran un membre titular i un membre suplent del ministeri de Justícia i Interior, del Consell Superior de la Justícia, del Col·legi d’Advocats, del Col·legi Oficial de Procuradors d'Andorra i de la Cambra de Saigs.

Un cop constituïda, la voluntat és que es posi mans a l’obra en un termini breu de temps. De fet, Rossell hauria informat als seus companys de gabinet que vol celebrar la primera reunió durant els propers dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending