La nova degana dels advocats reconeix que el ‘cas BPA’ és el primer repte a gestionar

Baixench assegura que “la nostra voluntat és reunir-nos amb les institucions implicades i exposar l’excepcionalitat d’aquest cas i trobar solucions que resolguin la situació actual dels lletrats designats d’ofici”

La seu del col·legi d'advocats.
La seu del col·legi d'advocats. ARXIU

La nova degana dels advocats, Sònia Baixench, vicedegana fins a l’assemblea d’aquest dimarts, admet que l’afer dels advocats d’ofici designats per a assistir mitja dotzena de processats del ‘cas BPA’ és la primera patata calenta que tocarà resoldre a la nova junta. El primer tema a gestionar en el marc dels “reptes actuals” que la direcció del Col·legi d’Advocats, que en essència és la mateixa que la que hi havia fins ara, haurà d’afrontar.

A través d’un comunicat per via del qual l’ens col·legial informa de la renovació de la junta per unanimitat, i tal i com ja ha avançat l’Altaveu, Baixench admet la problemàtica del ‘cas BPA’. “Per aquest cas, “la nostra voluntat és reunir-nos amb les institucions implicades, el president de sala del Tribunal de Corts i el Govern, i exposar l’excepcionalitat d’aquest cas i trobar solucions que resolguin la situació actual dels lletrats designats d’ofici”.

La junta sortint  del Col·legi d'Advocats durant la compareixença.

Relacionat

Enrenou al Col·legi d’Advocats pels lletrats d’ofici per al ‘cas BPA’

Els lletrats a qui se’ls ha encarregat la defensa dels processats, almenys alguns d’ells, han alertat del risc que tenen de col·lapse professional. I que, alhora, la dedicació que els suposa no es veu traduïda en els honoraris, que ben just seria de poc més d’un miler d’euros per a tot el litigi, que pot durar molts mesos a raó d’una vintena d’hores setmanals de vista, més la feina de preparació i seguiment que un judici d’aquestes característiques suposo.

Més enllà d’això, la nova degana ha assegurat sentir-se “molt honorada per haver estat escollida com a degana i agraeixo la confiança que m’han atorgat els membres col·legiats. Assumeixo en nou càrrec amb tota la professionalitat i responsabilitat que representa i la confiança de comptar amb una junta molt cohesionada per fer front als reptes actuals”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending