Jutgen una advocada per un presumpte delicte de deslleialtat professional

La fiscalia preveu demanar durant la vista que es farà aquest dimecres una pena de tres mesos d’arrest nocturn condicional i la inhabilitació professional per un termini de quatre anys

Comentaris

Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts té previst jutjar aquest dimecres al matí una advocada acusada pel ministeri fiscal d’un presumpte delicte menor de deslleialtat professional. A la lletrada se li demana una pena de tres mesos d’arrest nocturn condicional amb un termini de suspensió de la pena de dos anys i la inhabilitació per a l’exercici de la professió per un termini de quatre anys, així com la indemnització al perjudicat.

La lletrada va realitzar la defensa del perjudicat en un procediment de reclamació de quantitat a favor d’una comunitat de propietaris, i varis anys més tard, i diversos advocats després, va defensar els interessos de la comunitat en el procediment d’execució instat per un altre advocat, sent el condemnat la part defensada per l’advocada en el primer procediment. Aquesta actuació és considerada per la fiscalia com delicte de deslleialtat professional.

La defensa de la lletrada manté que els fets no són delictius en ser la finalitat dels procediments completament diferents. Per una banda, la reclamació de deutes té com a fi el reconeixement -mitjançant sentència- d’un deute, i per altra banda, la finalitat de l’execució forçosa d’una sentència ferma és la d’obligar el condemnat a complir una resolució judicial. Actualment aquesta diferenciació en els procediments és més evident sent el saig qui realitza les execucions quedant dit procediment fora de l’actuació dels advocats.

El que grinyola en tot això és que les denúncies del perjudicat davant la fiscalia contra l’advocada i la batlle del cas es van arxivar en considerar que els fets no eren delictius. Casualment o no, no va ser fins que la lletrada va sol·licitar incorporar-se a la carrera judicial -estava en la llista de batlles reserves després d’haver superat el concurs-oposició- que des de certs sectors de la judicatura i del Consell Superior de Justícia es va impulsar la causa que aquest dimecres es jutjarà i que va tenir com a primera conseqüència impedir que la lletrada accedís a la seva plaça de batlle.

Comentaris (7)

Trending