El judici de la causa general del ‘cas BPA’ va camí d’ajornar-se fins al 3 de juliol

Aquest dijous és previst que acabi de declarar el director general adjunt que supervisava tot allò referent amb auditories i mantenia vincles directes amb els òrgans reguladors

Una imatge de la sala.
Una imatge de la sala. Toni Solanelles

El judici de la causa general del ‘cas BPA’ podria quedar ajornat aquest dijous, una vegada més. I si ho fa, serà, en principi, fins al 3 de juliol. La raó d’aquesta aturada és la baixa per paternitat d’un dels advocats de la defensa. Com que al processat que actualment està declarant ja li havia fet les preguntes que va creure escaients, l’interrogatori ha anat avançant. Però si ha d’iniciar-se una nova declaració, el més probable és que s’aturi.

El president de la sala jutjadora, Enric Anglada, hauria de confirmar aquest dijous, darrer dia de vistes planificades per aquesta setmana, el calendari de les properes setmanes. Si no hi ha canvis, aquest dijous acabarà l’interrogatori que des de fa dies està fent la defensa del director general adjunt i supervisor, al seu dia, de tot allò referent a intervenció, auditories i, també, encarregat de la relació amb els òrgans reguladors. En principi, el judici quedaria aturat fins al 3 de juliol.

De fet, durant la sessió d’aquest dimecres s’ha explicat que queden un parell o tres d’hores d’explicacions referent a l’operativa de l’empresari Rafael Pallardó, al tomb del qual gira, suposadament, tota la causa que s’està enjudiciant davant el Tribunal de Corts. Des del primer dia fins ara, el declarant, número 2 del banc a nivell executiu, ha desgranat tot el procés de control que es duia tan internament com a nivell extern a través de les auditories que feien Deloitte i KPMG.

El processat sempre ha explicat que les auditores mai van fer remarques en relació a què s’estiguessin cometent il·legalitats. Una altra cosa són propostes de millora. Menys encara haurien dit encara els reguladors i supervisors estatals. Ni l’INAF ni la UIFAnd en cap moment van emetre notes formulant retrets a les pràctiques o maneres d’actuar de BPA. Ni en general ni menys encara en relació a l’operativa de Pallardó.

Comentaris

Trending