La intervenció quirúrgica d’un magistrat del tribunal aturarà la vista del ‘cas BPA’ de gener a març

El judici que s’ha reprès aquest dilluns finalitzarà l’interrogatori de tots els processats abans de les festes d’aquest Nadal, i Corts fixa la reactivació posterior a partir de l’11 d’abril i es preveu durant tot el 2023

Els membres del tribunal, al fons, en una imatge d'arxiu.
Els membres del tribunal, al fons, en una imatge d'arxiu. Toni Solanelles

Nova incidència en el judici del ‘cas BPA’. La vista que s’ha reprès aquest dilluns es podria allargar durant tot el 2023. Almenys aquesta és la previsió que fa el tribunal en un aute que acaba de notificar i en què adverteix que les sessions quedaran suspeses de gener a març per la intervenció quirúrgica a la qual s’ha de sotmetre un dels components del tribunal que jutja el cas.

El president de la sala, Enric Anglada, ha demanat a totes les parts de fer un esforç per tal que abans de les festes de Nadal d’aquest 2022 es pugui finalitzar l’interrogatori a tots els processats. De fet, s’està ja a la recta final. I ni que sigui allargant algunes de les jornades judicials, es vol tancar aquesta fase de la vista oral per tal de poder iniciar el 2023 amb la presa de declaració als testimonis i altres persones que hagin de prendre part en el procediment.

Anglada ha anunciat que si no hi ha cap altre impediment ni sorgeix cap complicació per l’operació, una vegada s’acabin les sessions ara abans de Nadal, llavors ja no es reprendrà el judici fins a l’11 d’abril i s’han programat jornades fins a final del 2023, amb les respectives pauses però preveient que les sessions es puguin allargar fins a les 5 de la tarda. El president de la sala jutjadora ha deixat clar que malgrat haver establert un calendari fins a final de l’any vinent això no vol dir que no es pugui acabar abans la vista. Ara mateix, però, no hi ha res de definit.

En el transcurs de la jornada d’aquest dilluns, i després que el processat que declarava expliqués que tenia moltes ganes que arribés el seu torn per poder-se explicar després de molt de temps esperant com a oient en la sala, Enric Anglada ha explicat que des que hi ha en marxa l’actual composició del tribunal -a Anglada l’acompanyen Jacques Richiardi i Concepció Barón- per motius molt diversos però només en un parell d’ocasions imputables als magistrats (per sengles episodis de Covid) s’ha hagut de posposar el judici fins ara 604 dies.

Comentaris (6)

Trending