Ingressa a la presó el segon detingut en el cop policial contra el tràfic de droga al Prat del Roure

Les indagacions que s’han de fer a partir d’ara, especialment en l’anàlisi del telèfon confiscat a l’arrestat, seran clau per aclarir les sospites que el processat es dedicava a introduir estupefaent des de la Seu

Un policia 'descarregant' una motxilla de bosses de marihuana 'a l'engròs'.
Un policia 'descarregant' una motxilla de bosses de marihuana 'a l'engròs'. POLICIA D'ANDORRA

El segon detingut arran de la denominada ‘Operació Estella’, que hauria tret de la circulació el presumpte principal subministrador de marihuana al tomb del Prat del Roure i altres zones d’oci properes al passeig del Riu d’Escaldes, ha ingressat aquest vespre al centre penitenciari, després que la batlle que instrueix el cas hagi advertit elements suficients per acusar-lo, també, de tràfic de droga. De fet, i en funció de com vagin les indagacions que s’han de fer a partir d’ara, com per exemple l’anàlisi dels telèfons, el segon implicat pot agafar major rellevància fins i tot que el primer.

És clar, segons totes les fonts indicades, que el jove de 27 anys detingut dilluns al seu domicili, on es van trobar més de dos quilos de marihuana i més de 40.000 euros en efectiu, seria el distribuïdor, presumpte, entre els menors i adolescents, encara que en ocasions comptava amb altres col·laboradors. Però es té la sospita que l’empresonat aquest vespre, de 33 anys, podria ser qui s’encarregués de facilitar la droga al primer pujant-la des de la Seu, on viu i treballa fa anys tot i que oficialment estaria censat al Principat, on, però, no té cap domicili fixe.

La marihuana i els diners comissats.

Relacionat

Empresonat el ‘traficant del Prat del Roure’ i detingut un dels seus col·laboradors

De fet, almenys durant alguna de les declaracions del primer dels detinguts, aquest hauria implicat el segon. Per això es va muntar un dispositiu de seguiment i control que va culminar dimarts a primera hora de la tarda amb la seva detenció a l’avinguda Salou d’Andorra la Vella, en les immediacions de l’Estadi Comunal. Anava en cotxe i acompanyat d’una noia que no tindria cap relació amb els fets. La policia no va trobar droga al vehicle, però els investigadors sospiten que seria l’encarregat d’introduir droga al país des de la Seu i no només per a l’altre detingut, sinó també per algun altre distribuïdor al país.

L’home ha passat a disposició judicial poc abans de les 3 de la tarda i la seva compareixença s’ha allargat durant hores; entre altres coses perquè la instructora ha disposat un acarament amb el primer dels detinguts

Tot això s’haurà de corroborar (o no) amb l’estudi telefònic que es faci dels aparells comissats als detinguts. Evidentment, el segon dels implicats hauria clamat per la seva innocència -altres fonts han assegurat que hauria reconegut alguna introducció- i en el seu favor hi juga, sobre el paper i a diferència de l’altre implicat, que no té antecedents. Però caldrà veure els viatges constants de la Seu a Andorra i Andorra a la Seu si eren sols per oci o per visitar la família o per alguna cosa més.

L’home ha passat a disposició judicial poc abans de les 3 de la tarda i la seva compareixença s’ha allargat durant hores. Entre altres coses perquè la batlle instructora ha disposat un acarament amb el primer dels detinguts, que en algun moment del dia anterior l’hauria implicat. D’aquí que tot el procediment s’hagi allargat més. Les fonts consultades no han pogut donar detalls de com ha anat l’acarament. En tot cas, poc abans de les 9 de la nit s’ha dictat l’aute de processament i empresonament i el segon detingut ha estat enviat cap a la Comella.

Comentaris (1)

Trending