El fiscal clou ‘l’interrogatori silenciós’ al segon processat en la causa general del ‘cas BPA’

Després de vuit jornades llançant preguntes sense obtenir cap resposta, Alberca dona per clos el qüestionari a la cap de compliment normatiu del banc nacionalitzat i és ara el torn de la representació de Govern, que també llegeix

El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions del judici.
El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions del judici. ALTAVEU MÈDIA

El fiscal general, Alfons Alberca, ha finalitzat a primera hora d’aquest matí el segon dels interrogatoris que fa en el marc del judici de la causa general del ‘cas BPA’. Després de vuit jornades preguntant sense obtenir cap resposta, el representant del ministeri públic ha donat per tancat el qüestionari a la cap de compliment normatiu del banc nacionalitzat.

Ja va quedar clar durant la jornada d’aquest dilluns que aquest dimarts clouria l’interrogatori, però no va semblar que després de set jornades senceres, escurçaria tant la seva intervenció. De fet, el comportament del fiscal començava a indignar totes les parts. Fins i tot les defenses estaven denunciant que Alberca estava estudiant el sumari en públic i davant l’estupefacció i pèrdua de paciència de la resta de parts. Els darrers dies ha accelerat la seva intervenció.

Una vegada Alberca ha donat per tancat el seu interrogatori, ha estat el torn de la representació lletrada del Govern, que exerceix l’acusació particular. L’advocat Manuel Pujadas ha llegit durant menys d’una hora les preguntes que tenia preparades i escrites -Alberca improvisava- i el qüestionari governamental tampoc ha estat respost per la segona de les processades que és reclamada a declarar en el marc de la vista. Ara serà el torn de la defensa.

Comentaris (3)

Trending